Jumbo René Kromkamp krijgt keurmerk voor onderscheidend ondernemerschap

Coevorden - Beide vestigingen van Jumbo René Kromkamp in Coevorden kregen vrijdagmiddag het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). René en Barbara Kromkamp en de vestigingsmanager Richard Warners (EDS-plein) en Gerriet Harms (Arjen Vonkweg) namen de oorkonde en de bijbehorende muurbordjes in ontvangst.

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt, reikte het keurmerk uit in aanwezigheid van wethouder Jan Zwiers. De bordjes komen een dezer dagen bij de ingang van de supermarkten, zodat die zichtbaar zijn voor iedereen.

Criteria

Het keurmerk wordt verleend aan zelfstandige supermarktondernemers, die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. Of een supermarkt in aanmerking komt, wordt bepaald aan de hand van zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek.

Onderscheidend

“De ondernemers die het keurmerk verdienen”, aldus Ten Have, “doen veel meer dan strikt noodzakelijk is. Zij onderscheiden zich daardoor. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is heel belangrijk.”

Kromkamp benadrukte, dat mensen als klant en de medewerkers heel belangrijk zijn. Met enige trots liet hij weten, dat zijn winkels ook in de finale van het beste leerbedrijf van het jaar staan.

Gedrevenheid

Jan Zwiers roemde de gedrevenheid van Kromkamp. “René is iemand, die iets op de agenda te zetten waarmee hij betrokkenheid toont. Hij heeft onderscheidend vermogen en dat willen we graag in onze gemeente. René doet een stap naar voren als het nodig is, maar doet in andere gevallen een stap terug. Hij heeft oog voor de medewerkers.”