Biovergister gaat opstarten

Coevorden - De biovergistingsinstallatie van Bio Energy Coevorden (BEC) op het Europark begint met de opstartfase. Dat heeft het bedrijf middels een brief aan omwonenden laten weten.

De installatie gaat biomassa omzetten in 26 miljoen kubieke meter groen gas per jaar. Dat is meer dan het jaarlijks verbruik van de gemeente Coevorden. In de brief staat, dat de installatie is gebouwd volgens de laatste stand van de techniek en dat die voldoet aan alle technische en wettelijke eisen.

In de opstartfase worden de onderdelen van de installatie uitgebreid getest en ingeregeld. "In principe", zo staat in de brief, "zult u niets merken van deze opstartfase. Alleen als er zich onvoorziene storingen zouden voordoen is het niet uit te sluiten dat u iets merkt, zoals bij het tijdelijk gebruik van de fakkel op het terrein. De opstartfase begint één dezer dagen en gaat geleidelijk over in de normale bedrijfsvoering. Wanneer u gedurende de opstartfase contact wilt, kunt u met ons bellen op telefoonnummer 0524-745215."

In een later stadium komt er een open dag voor omwonenden.