Leerlingen hebben plezier in een uurtje judo op school

Coevorden - ,,Een knal op de mat, dat hoor ik graag”, aldus judo leraar Jacob Vos vrijdagochtend tijdens de judo les op de cbs Dr. Picardtschool. Zowel de leerlingen als Vos hebben zichtbaar plezier in het uurtje judo tijdens de gymles. Vos geeft op de school les in het kader van het schooljudo project van onderwijsinstelling Fiers.

Fiers wil met het geven van schooljudo het accent leggen op een veilige en fijne sfeer op de scholen. Naast de Dr. Picardtschool staan ook de gymlessen op cbs De Wegwijzer en cbs Willem Alexander in het teken van judo. In samenwerking met judovereniging Yoko-Suma en judoschool Jacob Vos is een speciaal lespakket samengesteld. In het pakket wordt aandacht geschonken over hoe je met elkaar omgaat maar ook vertrouwen in elkaar en jezelf staan centraal in de lessen.

Voorzitter Koos Klootsema van Yoko-Suma en Jacob Vos van de gelijknamige judoschool zijn blij met het samenwerkingsverband, want dankzij dit initiatief wordt judo bij een brede groep leerlingen onder de aandacht gebracht. Uit eerder opgedane ervaringen is gebleken dat vooral de sociale vaardigheden met deze lessen worden getraind. Daarin gaat schooljudo verder dan andere sporten. Door schooljudo leren kinderen zichzelf meer te waarderen en krijgen ze meer respect voor elkaar.

Na de zomervakantie zal het project op de andere basisscholen van onderwijsinstelling Fiers in de gemeente Coevorden worden uitgevoerd.