Viaduct over N34 bij Klooster gaat dinsdag open

Coevorden - Het nieuwe viaduct over de N34 bij Klooster wordt dinsdag officieel geopend door gedeputeerde Henk Brink en wethouders Jeroen Huizing (Coevorden) en Alwin te Rietstap (Hardenberg). Die dag rijdt tussen 14.00 en 15.00 uur het eerste verkeer over het viaduct.

Afgelopen maart werden de tien liggers van het viaduct al geplaatst.

De werkzaamheden zijn in het voorjaar van 2017 begonnen. Over een lengte van 16 kilometer is een nieuwe en bredere weg aangelegd. De nieuwe rijbaan is verbreed van 8 naar 8,5 meter en heeft over de gehele lengte van 16 kilometer (van Coevorden tot de Witte Paal) geluidreducerend asfalt gekregen. Aan beide kanten van de N34 is een strook duurzame bermverharding aangelegd van 1,6 meter breed. De bermen zijn aan beide kanten over een breedte van 8 meter vrijgemaakt van bomen en andere obstakels.

Tussen Hardenberg en de provinciale grens met Drenthe zijn gelijkvloerse overgangen verwijderd en vervangen door tunnels en twee viaducten. Daarbij is onder meer 32.000 ton oud asfalt hergebruikt. De maximum snelheid is op het weggedeelte verhoogd van 80 naar 100 kilometer per uur.