KSC kansrijk voor play-offs; DSC '65 heeft het niet meer in eigen hand

Coevorden / regio - In de 4e klasse E vallen de beslissingen voor KSC en DSC '65 pas op de laatste speeldag.

KSC is in de race voor een ticket voor de play-offs en DSC '65 zal alle zeilen moeten bijzetten om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Voor Sweel en VIOS (O) staat komende zondag alleen de sportieve eer nog op het spel.

KSC deelt punten met Pesse

Het duel tussen KSC en Pesse eindigde zoals hij begon: 0-0. Op basis van het veldspel hadden de Schoonoorders het meest recht op de overwinning. De doelman van Pesse bleek echter een niet te nemen hindernis. KSC speelt zondag het uitduel tegen Bargeres. Bij winst pakt de ploeg van trainer-coach Johan Hollen de derde periodetitel.

Gevoelige tik voor DSC ’65

DSC ’65 leed op sportpark De Hoop in Dalerveen een gevoelige 0-5 nederlaag tegen directe concurrent EHS ’85. De thuisploeg had in het zespuntenduel een belangrijke stap kunnen zetten richting rechtstreekse handhaving, maar kwam er niet aan te pas. Het was vrijwel eenrichtingsverkeer. Al na drie minuten opende Ronald Muter de score, na voorbereidend werk van de rappe Boy Mestemaker. Vervolgens waren de gasten uit Emmerschans heer en meester en kregen enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Pas vlak voor de rust werd de marge verdubbeld. Uit een corner van Mark Linneman werd het 0-2. In de tweede helft bleef EHS ’85 de bovenliggende partij en liep eenvoudig uit naar 0-5.

Door de nederlaag heeft DSC ’65 directe handhaving niet meer in eigen hand. De ploeg van interim-trainer Daan Lelieveld zal komende zondag zelf het uitduel tegen VIOS (O) moeten winnen en is dan afhankelijk van de concurrentie om de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Sweel stelt teleur

Sweel is er zondagmiddag niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Bargeres stapte na negentig minuten juichend van het veld : 0-3. Voor trainer-coach Ruud Jalving was het zijn laatste wedstrijd in zijn lange loopbaan op ‘t Alterbarg in Zweeloo. De ingrediënten voor een mooi duel waren er dus zeker, maar Sweel stelde danig teleur. De ploeg ontbeerde strijd en beleving en kreeg amper kansen. Het spel oogde slordig en Sweel kwam feitelijk overal een stap te laat.

Al in de 6e minuut kwam Bargeres - na een ongelukkige struikelpartij van Jesper Reuvers - op 0-1 door een doelpunt van Tim Idema. Na de treffer stelde de eerste helft niet veel voor, maar op slag van rust kwamen de bezoekers door Stan Meijer op 0-2. Na rust volhardde Sweel in hetzelfde spel. Bargeres was opnieuw de betere ploeg. De equipe van Aryan Doldersum, nog kansrijk voor de 3e periodetitel, viel het meest aan. In de 75e minuut kwam Bargeres op 0-3. Joop Beukers maakte in het strafschopgebied een overtreding en arbiter Bisschop legde de bal gedecideerd op de stip. Reinier Visser verzilverde het buitenkansje: 0-3. De buit was binnen voor de gasten en het duel kabbelde rustig naar het einde.

Sweel speelt zondag de laatste competitiewedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Witteveense Boys ’87.

VIOS (O) ondanks nederlaag in veilige haven

Promovendus VIOS (O) incasseerde in Ommen op bezoek bij OVC ’21 een 5-0 nederlaag. Daar was weinig op af te dingen. Bij rust was de stand nog 1-0. Het verlies had overigens geen gevolgen, want de equipe van Alex Padding weet zich op knappe wijze in de 4e klasse E te handhaven.