Bert Visscher en Noordpoolorkest geven optreden op Weeshuisweide

Coevorden - Het idee "organiseer activiteiten en evenementen op de Weeshuisweide" kwam in bijeenkomsten over de toekomst van de binnenstad van Coevorden vaak op tafel. En dat gaat gebeuren: Bert Visscher komt vrijdag 21 juni als Don Pescatore met zijn Alcatraz Orchestra naar Coevorden.

Dit optreden vormt de eerste in een serie in de zomerperiode.

De plannen voor de binnenstad vorderen gestaag. Zo wordt goed gebruik gemaakt van de subsidieregelingen voor ondernemers, er is flink gebouwd met de maquette voor Markt en omgeving. Veel inwoners denken mee. Op de Weeshuisweide komt een tijdelijk paviljoen voor cultuurhistorie en in de zomerperiode staan er verschillende activiteiten op het programma. Mocht de Weeshuisweide als locatie voor optredens een succes blijken, dan komt de plek vaker in beeld voor evenementen.

Visscher is natuurlijk vooral bekend als cabaretier. Maar in deze voorstelling is hij Don Pescatore en zingt hij met een aantal zangeressen en onder begeleiding van het Noordpoolorkest covers uit heden en verleden. Swingende muziek, want het is een dansfeest.

Kaartverkoop

Voor het dansfeest zijn beperkt kaarten beschikbaar. Ze kosten 5 euro per stuk en dat is inclusief twee consumptiemunten. Kaarten zijn te koop via www.theaterhofpoort.nl en in The Read Shop aan de Friesestraat 26 en het Infocentrum Binnenstad aan de Friesestraat 51.

Andere activiteiten

Na Don Pescatore op 21 juni ziet het programma er als volgt uit: zaterdag 6 juli (tijdens Historische Havendagen), openluchtbioscoop, film Titanic; zondag 28 juli, Smokers- en Foodfestival met countrymuziek; zondag 8 september, theatertuinfeest met Joris Linssen en Caramba.