Bjarne Hemme wint twee klassiekers

Erica - Bjarne Hemme heeft een zeer succesvol weekend achter de rug. De wielrenner uit Erica won zaterdag de Omloop door het land van Bartje en zondag kwam hij solo over de finish in de Grote Prijs Steenbergen.

De Omloop door het land van Bartje startte in Gieten en de finish was in Assen. Het was een wedstrijd over bijna tachtig kilometer met een strook van 2 kilometer kasseien. Op deze strook ontstond een kopgroep van 22 renners. Een tweede groep probeerde nog terug te komen. In de straten van Assen werd gesprint om de eerste plaats. Bjarne Hemme wist op het laatste moment Elmar Abma en teamgenoot Mark Groeneveld voor te blijven.

Kletsnatte omstandigheden

Een dag later trad Hemme aan in het Brabantse Steenbergen. Ook dit was een wedstrijd over bijna tachtig kilometer. De wedstrijd vond plaats tijdens kletsnatte omstandigheden. Tegen 11.00 uur leek het wel herfst en in de regen brak het peloton in stukken. Ruim dertig renners wisten zich af te scheiden van het peloton. Toen het na een uur droog werd, ging de koers open.

In de laatste tien kilometer demarreerde Mat van Gorp. Hemme achterhaalde deze renner en ging twee kilometer voor de finish er alleen vandoor. De renner uit Erica kwam solo over de finish. Teamgenoot Mark Groeneveld werd tweede en Jesse Kramer eindigde op de derde plaats.