Dalen en Protos maken nog kans op nacompetitie

Coevorden / regio – Dalen en Protos zijn nog in de race voor de nacompetitie. Komende zondag valt op de laatste speeldag de beslissing.

Dalen en Protos hebben het in eigen hand: bij winst bemachtigen beide teams een ticket voor de play-offs om promotie naar de 2e klasse. Het reeds gedegradeerde Sleen verloor in eigen huis met 0-5 van Weerdinge.

Geflatteerde nederlaag Dalen

Dalen leed zondagmiddag op bezoek bij Musselkanaal een geflatteerde 4-1 nederlaag. De verliespartij voor Dalen blijft vooralsnog zonder gevolgen. Door de 6-0 nederlaag van EMMS bij WKE ’16, dat officieus kampioen werd van de 3e klasse C, blijft de ploeg van Bert Doldersum derde. Deze plek op de ranglijst is voldoende voor een ticket voor de play-offs.

Dalen was gelijkwaardig aan Musselkanaal, maar de Groningers waren in de afwerking scherper. In de 26e minuut opende Rolf Kayser de score en op slag van rust verdubbelde diezelfde Kayser de marge.

Ook in de tweede helft was er nauwelijks krachtsverschil. Tijmen Venhorst liet in de 55e minuut vanaf de strafschopstip een opgelegde kans onbenut om de marge te verkleinen. In de 65e minuut bracht Kjetil Brand de spanning nog terug in de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd zorgde Nick Schoenmaker voor een veiliger marge (3-1). Na een eigen doelpunt van Roy Renkema (4-1) was het pleit beslecht. ‘Op basis van strijdlust was op de zege van Musselkanaal weinig af te dingen’, aldus Bert Doldersum.

Zondag staat op 't Grootveld de wedstrijd tegen Ruinerwold op het programma. De ploeg staat dertiende en zal met deze klassering de nacompetitie in moeten om degradatie te voorkomen.

Protos kansrijk voor derde periodetitel

Door de klinkende 5-0 zege op Raptim is Protos nog kansrijk voor een nacompetitieplek. Winst komende zondag in het uitduel tegen Weerdinge is voldoende.

De ploeg van Roeland Kwint had weinig moeite met de gasten uit Coevorden. Raptim kon geen potten breken. Het speelde een futloze wedstrijd tegen de runner-up uit Steenwijksmoer, dat over een betere wedstrijdmentaliteit beschikte.

Bij de equipe van Jan Wielink ging in de passing veel mis en had ook geen antwoord op ballen die tussen de linies vielen. Raptim kreeg daarom in de counter het deksel op de neus en verloor uiteindelijk met 5-0. Voor Protos scoorden Bram van der Veen, Robin Soppe (2x), Michel Overweg en Daan DekkerRaptim speelt zondag in eigen huis tegen CEC.

Sleen kan Weerdinge na rust niet meer bijbenen: 0-5

Het reeds gedegradeerde Sleen weerde zich tegen Weerdinge een helft kranig, maar moest in de tweede helft buigen voor een completere tegenstander. Bij rust was er nog niet gescoord. In de tweede helft kwam de equipe van Reinoud Haak te kort en wist Weerdinge vrij eenvoudig de score op te voeren: 0-5.