Ajèleth Kool begint plantenasiel

Coevorden - Hofpoort Incluis aan het Stationsplein in Coevorden krijgt weer wat nieuws: Ajèleth Kool en twee vriendinnen beginnen er een plantenasiel. Het is een plek waar mensen planten kunnen brengen of halen.

Stel je voor dat je reislustig bent en je veeleisende orchidee staat ondertussen te verpieteren. Of je kijkt thuis tegen een slome cactus aan of je stikt in je stekjes. Het asiel zorgt voor opvang en verzorging en matcht het groen met een nieuwe eigenaar.

Ajèleth voelde meteen wat voor de plannen en kreeg veel medewerking. Plannen zijn er genoeg: van lezingen tot meditatie en yoga tot workshops die een link met de natuur hebben. Er komt een boekenkastje waar bezoekers voor 2 euro een blinddate met een boek kunnen aangaan door dat ongezien te kopen. De opbrengst komt ten goede aan materialen als potgrond en andere benodigdheden.

Planten mogen mee naar huis, inclusief adoptieformulier, tegen een vrije gift. Kussens, boeken, bloempotten en natuurlijk planten en stekjes zijn welkom. Het plantenasiel is op zaterdag 18 mei van 13.00 tot 16.00 uur voor het eerst geopend met allerlei activitei-ten. Daarna is het plantenasiel toegankelijk op dinsdag en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Inleveren van materialen kan van dinsdag t/m vrijdag 10.00- 16.00 uur en zaterdag 12.00- 16.00 uur.