Makers 'De Weltmeister' zoeken foto’s uit 1974

Emmen / regio - Muziektheatergezelschap Iemandsland brengt na de zomer in het Atlas Theater de productie ‘De Weltmeister’ op de planken. Daarvoor zoeken de makers foto’s uit 1974 met een bijzonder verhaal.

De voorstelling is tien dagen te zien in de Emmer schouwburg. Het gezelschap brengt het publiek met De Weltmeister terug naar het jaar 1974. Het jaar van de beroemde WK-finale Nederland – Duitsland, de autoloze zondag, maar ook de komst van de kleuren tv. De makers zijn op zoek naar foto’s uit 1974 met een bijzonder verhaal.

De Weltmeister is een ruig multimedia spektakel dat laat zien hoe een plattelandsgezin zich in 1974 losmaakt van hun geschiedenis en vooruit kijkt, de toekomst in. Het wordt een avondvullende beleving, doorspekt met liedjes die zomaar hits konden zijn, als ze toen waren uitgebracht. Muzikaal leider Bert Hadders zorgt met zijn band voor de muzikale omlijsting.

De makers zijn benieuwd naar foto’s uit 1974 met een bijzonder verhaal. Dit jaar was onder meer de tijd van Caraco ijs, Vicky Leandros, Pipi Langkous, Toppop en natuurlijk het WK in Duitsland. Maar misschien ook wel van verhuizen naar een andere straat, de aanschaf van een nieuwe auto of de geboorte van een kind.

Foto’s kunnen met een persoonlijk verhaal gemaild worden naar: deweltmeister@iemandsland.com. De foto’s worden onder meer verwerkt in de aankleding van het theater tijdens de voorstellingen en Club 74 in het Atlas Theater in Emmen.