Theater Hofpoort presenteert verrassend programma

Coevorden - In Theater Hofpoort vond maandagavond de verrassende presentatie van het nieuwe theaterseizoen. Directeur en programmeur Saskia Kluwen praatte het programma aan elkaar aan de hand van filmpjes en optredens.

Tijdens de presentatie kwamen de vele genres voorbij. Het publiek genoot en direct na afloop van de show namen zij dan ook het theatermagazine mee. Overigens wordt dit magazine deze week huis aan huis verspreid. Daarin staat een compleet overzicht en alle mogelijkheden die Theater Hofpoort biedt.

De show begon meteen goed met De Franse Eijkel, die een preview gaf van 'Subtropique', een absurdistische en humorvolle show waarin de wereld wordt geschetst aan de hand van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs. Zij oogstten meteen succes en er klonk in de zaal al 'Dát moeten we onthouden'. Vrijdag 6 maart is de show te zien in het theater.

Zondag 5 januari is er een verrassende muzikale nieuwjaarsshow van Spang! & friends. Harm Spang gaf een voorproefje van dit bijzondere concert. Klaas Prins komt zaterdag 18 januari naar Coevorden met 'Maar nog niet helemaal'. Hij gaf alvast een inkijkje. Deze show is opgenomen in de cabaretserie 'De Uitdaging', waarbij aanstormend talent van zich laat horen. Elke Vierveijzer is de dame, die op de cover van het theatermagazine Open doek prijkt. Ook zij was er maandagavond bij tot grote waardering van het publiek.

Thijs van Leer

Vuile Huichelaar opent het theaterseizoen tot blijdschap van vele aanwezigen. TipPo en Jolpo zijn er weer met een kindervoorstelling en er zijn komend seizoen meer bijzondere kindervoorstellingen. Sing & Swing staat op het podium en liet bij de ontvangst maandagavond al van zich horen.

De Kasteelsessies zijn er ook weer en wel op de eerste zondag van februari, maart en april. Onder andere Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix verzorgen er een concert. Zij brengen een ode aan de grote songwriters van de jaren tachtig en negentig. De andere twee muzikale voorstellingen zijn van Thijs van Leer en Dilana & Jeff Zwart.

Cabaret

Cabaret is weer ruimschoots vertegenwoordigd. Arjan Kleton komt naar Coevorden op vrijdag 29 november. Na zijn voorstelling maakt hij cocktails in De Heeren van Coevorden. Andere namen zijn bijvoorbeeld Marjolijn van Kooten, Guido Spek en Marc de Hond.

Muziek is er volop met onder meer The Blue Grass Boogieman & Cor Sanne, Flavium, Scrum, Gerard Alderliefste, Eddy Zoey, Joris Linssen.

Toneel is er van Solo Stories, die vrijwel jaarlijks een indrukwekkende voorstelling verzorgen. Toneelgroep Het Volk (niet te verwarren met 't Aol'Volk) is wederom present met misschien wel de laatste voorstelling. Er is ook komend seizoen een filmaanbod met bijvoorbeeld Bohemian Rhapsody. Barrie Stevens komt naar het theater en in de sector literair is Bram Bakker te gast. Niels Houtepen toont magic.

Er was een nazit in De Heeren van Coevorden waar werd nagepraat en waar de gids natuurlijk werd doorgenomen.