FOTO's: Leerlingen beleven spannende ochtend tijdens verkeersexamen

Coevorden - Meer dan tweehonderd leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Coevorden, Steenwijksmoer, Dalen, Dalerveen en Wachtum begonnen dinsdagochtend op sportpark De Pampert aan hun verkeersexamen.

Samen met een soldaat van de Schutterij van Koeverden verrichtte wethouder Jeroen Huizing de opening. Hij benadrukte het belang van het verkeersexamen voor de veiligheid van de kinderen die binnen afzienbare tijd naar het voortgezet onderwijs gaan.

Tijdens het praktisch verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen en daardoor veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. De zes kilometer lange route was duidelijk met bordjes aangegeven. Onderweg werden twaalf controleposten bemand door een verkeerouder en een VVN-vrijwilliger. Die constateerden hier en daar wat foutjes, zoals bij het afslaan niet achterom kijken of geen richting aangegeven. Om te slagen mochten de kinderen maximaal acht strafpunten hebben.

Na afloop van de fietsproef kregen alle kinderen een Mono-fietssleutelhanger en een pakje frisdrank waarna ze weer blij naar school konden fietsen want op een enkeling na was iedereen geslaagd. De diploma’s worden binnenkort op de genoemde scholen uitgereikt.