Talentencentrum Coevorden krijgt vorm

Coevorden - Bert de Haan, de initiatiefnemer voor Talentencentrum Coevorden, reikte donderdag de begroting uit aan wethouder Jeroen Huizing. „Ik heb mijn eigen ambtenaar meegenomen”, zei hij lachend.

Rob Drabbe uit Gees las het verhaal over De Haan en zijn plannen in deze krant en dat sprak hem aan. De oud-ambtenaar is zelf bezig op muzikaal vlak en meldde zich bij de initiatiefnemer.

De Haan diende enige tijd geleden het eerste inwonersvoorstel in bij de gemeenteraad. Hij wil in zijn Talentencentrum op laagdrempelige wijze kinderen en volwassenen laten kennismaken met het spelen van muziek, schilderen en dansen. De raad toonde veel waardering, maar wilde hem behoeden voor een te grote aanpak. De Haan werd gevraagd zijn plannen uit te werken en dat heeft hij samen met Drabbe meteen gedaan.

Instrumentencarrousel

Het Talentencentrum komt in MFC Ravelijn Verbindt. De eerste activiteiten zijn op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni met een instrumentencarrousel. Vrijwilligers geven gratis lessen accordeon, tekenen/schilderen, keyboard & orgel, streetdance en blokfluit. Bezoekers kunnen zich op die dagen aanmelden. De Haan: „Het gaat om laagdrempelige lessen. Wij willen geen concurrent zijn van professionals. Het doel is om talenten door te leiden naar andere mogelijkheden.” In eerste instantie vroeg De Haan van de gemeente om 30.000 euro, dat is gereduceerd tot 11.000 euro. Gehoopt wordt op een ‘ja’ van de gemeente. De Haan en Drabbe hebben zoveel mogelijk sponsors en fondsen benaderd voor hun plannen.

Scholen, culturele instellingen, pabo’s, verenigingen en overheden in Drenthe zetten zich in voor meer en beter muziekonderwijs op alle basisscholen onder de naam Muziekakkoord Drenthe. Daarvoor wordt donderdag 20 juni een overeenkomst ondertekend. „Net een dag voor onze activiteiten, dat is mooi”, zegt De Haan. Ook Coevorden is daarbij present.