MFC De Brink houdt spectaculaire speeddate dag

Sleen - MFC De Brink houdt zaterdag 18 mei de MFC Speeddate Dag. Bezoekers kunnen kennismaken met alle gebruikers van het pand in Sleen en dat zorgt voor een scala van activiteiten.

SIS, Sportinitiatief Sleen, is sinds vorig jaar gevestigd in De Brink en toont de vele mogelijkheden, van bodycontrol en bootcamp van van hatha yoa tot powerwalking. Er zijn maar liefst vijftien workshops. Om 15.00 uur is er de finale van de planking challenge van SIS. De winnaar krijgt een sporttenue aangeboden. Alle activiteiten van SIS staan op Facebook.

Actie gezond eten

„Daarnaast”, vertelt voorzitter Wim Brandsema van SIS, „besteden wij aandacht aan gezond eten in samenwerking met AH Klaver Kortwijk en Your Coach. Bij aankoop van producten krijgen de klanten een spaarkaart. Wie de kaart vol heeft, krijgt een maand lang coaching van SIS. Uit de inzendingen wordt een kaart getrokken, de winnaar mag een minuut gratis winkelen.

Alie Roeles is bestuurslid van MFC De Brink en geeft een indruk van de andere talloze mogelijkheden. „Kapsalon Josiene geeft een demonstratie haarvlechten en zorgt ervoor dat mannen met een verzorgde baard naar huis gaan.” Zij somt op wie er meewerken. Dat zijn onder andere de band Mojo Clinton, de bridgeclubs, fotoclub VAFS, Gemengde Zangvereniging Sleen, Muziekvereniging Crescendo, Stichtingen Activiteiten Sleen, Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn, Vrouwen van Nu, Uitvaartverzorging Louissen, maar ook alle andere gebruikers van MFC De Brink. „Zij presenteren zich”, aldus Alie, „om meer bekendheid aan hun bezigheden te geven of leden te werven. Er zijn daarom allerlei acties, presentaties en aanbiedingen.” Een ander doel is om meer vrijwilligers te krijgen, met name voor de bardiensten.

In de middaguren is er bovendien een repetitie van het theaterspektakel De Toorn van Thunaer op het grasveld achter MFC De Brink.

Omdat het een speeddate dag is, zijn de activiteiten van 13.00 tot 15.00 uur.