Schaaktalent Feline Waardenburg (19) aast op deelname WK

Coevorden - Feline Waardenburg van Het Kasteel is in de race voor deelname aan het WK Junioren, dat in oktober in India op het programma staat.

„Het is nog even afwachten of ik voor de WK-selectie in aanmerking kom, maar het zou wel een mooie bekroning zijn voor mijn nationale titel. Het lijkt me schitterend om op dit mondiale niveau te acteren”, zegt de 19-jarige beloftevolle schaakster uit Coevorden.

Waardenburg maakte begin deze maand op het Nederlands Kampioenschap (NK) een uitstekende indruk door als betrekkelijk outsider de nationale titel in de wacht te slepen. In 2017 was ze ook al kampioene bij de A-meisjes en in 2016 bij de B-meisjes.

Feline werkt inmiddels een druk trainings- en wedstrijdprogramma af. Ze is niet alleen lid van schaakvereniging Het Kasteel, maar ook van SV Hardenberg. Daarnaast speelt ze met het SBO Talententeam in de landelijke Meesterklasse A. „Sinds een paar jaar speel ik in de seniorenteams van Het Kasteel en SV Hardenberg. Jeugdtoernooien speel ik bijna niet meer. Liever neem ik aan grotere toernooien deel waar de groepen op rating worden ingedeeld.”

Ze verklaart haar successen vrij nuchter. „Aanval gedegen opbouwen en geduldig wachten totdat de tegenstander een mindere zet verricht.”

Tijdens het Hemelvaartsweekend komt Feline in actie op het open kampioenschap van Utrecht.