KSC blijft in race voor promotie; DSC ’65 zet stap richting klassenbehoud

Coevorden - Op de 1-3 zege van KSC tegen Schoonebeek was niets af te dingen. Lars Haandrikman opende na ruim een kwartier de score en John Borsboom nam de overige productie voor zijn rekening. Jesper Swieters scoorde voor Schoonebeek.

KSC blijft kansrijk voor deelname aan de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse. De equipe van trainer Johan Hollen staat op de vierde plaats met 45 punten uit 24 duels. In de strijd om de 3e periodetitel is het verschil tussen KSC en HODO slechts een punt. Komende zondag speelt KSC het belangrijke thuisduel tegen kampioenskandidaat Pesse.

VIOS (O) kan HODO niet verrassen

VIOS (O) verloor in Oosterhesselen met 1-2 van HODO. Ondanks zes geblesseerde basisspelers bood de thuisploeg de kampioenskandidaat uit Hollandscheveld prima partij. HODO kwam in de 50e minuut op 0-1, maar VIOS (O) repareerde via Guus Kok de schade. Uit een fraaie individuele actie kwam HODO in de 68e minuut op 1-2 en dat bleek voldoende voor de winst. VIOS (O) blijft in de 4e klasse E achtste met 27 punten uit 24 duels. Zondag reist de ploeg uit Oosterhesselen naar Ommen voor het duel tegen OVC ’21.

DSC '65 tankt zelfvertrouwen

DSC ’65 boekte op sportpark De Hoop een even verdiende als belangrijke zege op  Wijster. De ploeg van interim-trainer Daan Lelieveld liet de bezoekers met 4-2 kansloos. Al binnen tien minuten leidde de thuisploeg door doelpunten van Lars de Jonge en Yannick de Zoete met 2-0. Uit een benutte strafschop van De Zoete kwam DSC ’65 na ruim een halfuur spelen op een comfortabele 3-0.

Ook in de tweede helft speelde DSC ’65 dominant en met veel pressie. In de 51e minuut bracht Marco Werners de achterstand nog wel terug tot 3-1, maar opnieuw uit een strafschop was Yannick de Zoete trefzeker: 4-1. Een kwartier voor tijd bracht Marco Werners met zijn tweede doelpunt de stand op 4-2. Verder liet de ploeg uit Dalerveen het ook niet komen.

DSC ’65 heeft klassenbehoud nog altijd in eigen hand. De ploeg zag concurrent EHS ’85 in Emmerschans wel verrassend met 3-1 van Titan winnen, maar DSC ’65 staat op basis van een beter doelsado (+5) boven de streep. Zondag staat in Dalerveen het cruciale duel tussen DSC ’65 en EHS ’85 op het programma. Bij winst is DSC ’65 zo goed als zeker van klassenbehoud.

VCG doet nog mee in strijd om play-offs

In de 5e klasse F van het zaterdagvoetbal won VCG in Klazienaveen-Noord het uitduel tegen VEV met 1-3. De ploeg uit Geesbrug werd nog wel op achterstand gezet, maar dankzij doelpunten van Levi Dekker, Sander van Veen en Mark Brinks blijft VCG in de race voor promotiewedstrijden. Zaterdag wacht in Geesbrug de confrontatie tegen rode lantaarndrager DOS '63.

NKVV kwam niet in actie. De ploeg van Johan Knol speelt komende zaterdag op eigen veld tegen FC Assen. Mussel werd in deze klasse kampioen.