Dalen en Raptim pakken klinkende zeges, maar Sleen degradeert

Coevorden - Dalen en Raptim beleefden een uitstekende zondag. In doelpuntrijke duels werden EMMS en koploper WKE '16 verslagen.

Voor Sleen waren de druiven zuur. Door de 3-0 nederlaag tegen Ruinen is degradatie onvermijdelijk geworden. Protos speelde met 0-0 gelijk tegen CEC.

Dalen

Een vooral in de tweede helft imponerend Dalen leverde voor de negende keer op rij een uitstekende prestatie. In de subtopper tegen EMMS was de ploeg van Bert Doldersum met 1-4 te sterk. Op die uitslag viel weinig af te dingen. Bij rust leidde de formatie uit Slagharen door een doelpunt van Jorunn Kleinheerenbrink nog met 1-0, maar Dalen had wel het betere veldspel.

Na de pauze maakten de bezoekers binnen het uur korte metten met EMMS. Door doelpunten van Reinier de Boer, Steven Balstra en Kjetil Brand ging Dalen binnen no-time met 1-3 aan de leiding. EMMS kreeg in het vervolg  nog wel kansen op de aansluitingstreffer, maar Dalen hield vrij eenvoudig stand. Na de oliedomme rode kaart voor EMMS-verdediger Justin Westerbeek was het pleit beslecht. In de slotfase bepaalde Kjetil Brand met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 1-4.

In de 3e klasse C klimt Dalen door de zege naar derde plaats met 49 punten en 24 duels. Met nog twee duels te gaan is Dalen nog nadrukkelijk in de race voor deelname aan de play-offs.

Raptim

In een enerverende wedstrijd heeft Raptim zondagmiddag kampioenskandidaat WKE ’16 een gevoelige 5 -3 nederlaag toegebracht. WKE ’16 blies Raptim in de openingsfase omver en nam al binnen vijf minuten een 0-1 voorsprong. De Emmenaren dachten de zege al in de tas te hebben, maar hadden niet gerekend op de veerkracht van de ploeg van Jan Wielink.

Na amper tien minuten bracht Lars Hoving uit een steekpass van Arnoud ter Bruggen de stand weer in evenwicht: 1-1. In de tegenstoot bleek WKE ’16 meedogenloos en nam binnen het halfuur een 1-3 voorsprong. Beide doelpunten waren te wijten aan knullig uitverdedigen. Vlak voor rust scoorden de Coevordenaren via man of the match Lars Hoving de aansluitingstreffer (2-3).

Pal na de hervatting kreeg Raptim de mogelijkheid om via Arnold Malkus de gelijkmaker te scoren. Zijn kopbal werd eerst nog gepareerd door de keeper, waarna de bal in de rebound tegen de lat kwam. Het was slechts uitstel van executie, want in de 65e minuut werd het alsnog 3-3 en opnieuw was Lars Hoving de gevierde man. In de slotfase krulde Kay Ambergen vanuit de corner op schitterende wijze de 4-3 in de bovenhoek. Het slotakkoord was voor Robbert Kaag: 5-3.

Sleen

Voor Sleen is het doek gevallen na tien seizoenen in de 3e klasse. De ploeg van Reinoud Haak verloor zondagmiddag in Ruinen met 3-0. Halverwege stond er nog 0-0 op het scorebord. Het hardwerkend Sleen, dat in het cruciale duel geen beroep kon doen op aanvoerder Marc Dekker, creëerde in de eerste helft de nodige kansen. Het offensief leverde echter geen goals op.

Na rust werd Sleen op de knieën gedwongen. Wouter Prins, Yorno Lunenborg en Arne Kijk in de Vegte velden het vonnis.

Trainer-coach Reinoud Haak was na afloop uiteraard teleurgesteld, maar ook realistisch. ‘Uiteindelijk komen we vanwege de vele blessures toch kwaliteit te kort. Ik moet mijn team echter een groot compliment maken. De jongens hebben tot het laatst gevochten voor een resultaat.’

Protos

De wedstrijd tussen Protos en CEC is geëindigd zoals hij begon. Zonder tot groots voetbal te komen hielden de beide teams elkaar in evenwicht. De formatie uit Steenwijksmoer maakte het zichzelf onnodig lastig door te snel diep te willen spelen. CEC miste de kwaliteit om te profiteren van het balverlies dat Protos daaruit leed.

De hoogtepunten waren spaarzaam. Protos kreeg via Dennis Spang nog wel een doelrijpe kans. Zijn schot miste echter precisie. CEC was in de slotfase uit een vrije trap nog dichtbij de winnende treffer. De bal raakte de kruising, waarna Ruben Bergman in de rebound kansrijk was. Doelman Tim Bakker van Protos wist de inzet echter op knappe wijze te keren.