CSVC kruipt door oog van de naald en is weer koploper

Coevorden - CSVC kroop zaterdagmiddag door het oog van de naald. Door een doelpunt in de slotfase van Erwin Brinker wonnen de Coevordenaren met 1-2 van Sc Angelslo.

De winst tegen de nummer zeven van de 4e klasse E was nauwelijks verdiend te noemen. De trainers Marco Jongbloed en Ivar Kosters zagen hun ploeg worstelen, maar CSVC is door de nipte overwinning wel weer koploper in de 4e klasse E. Concurrent Vitesse ’63 kwam op bezoek bij Tiendeveen niet verder dan 1-1.

CSVC speelde in Emmen één van de slechtste wedstrijden van dit seizoen. Voetballend bleef CSVC ver onder het niveau van een kampioenspretendent. De beide teams gingen met 0-0 aan de thee.

Sc Angelslo kwam in de 51e minuut op 1-0 door een doelpunt van Nils Tuijn. De vreugde bij de Emmenaren was van korte duur, want nog geen minuut later zette Justin Regtop de 1-1 op het scorebord. Het spel werd er niet veel beter op en het duel leek op een gelijkspel uit te draaien. Vijf minuten voor tijd scoorde Erwin Brinker - uit een door de thuisploeg fel bekritiseerde vrije trap - alsnog de bevrijdende 1-2.

In een tumultueuze slotfase besloot scheidsrechter Wijnstra nog tot een tijdelijke staking, waarbij Ali Arslan van de thuisploeg met twee keer geel en dus rood van het veld werd gezonden. Na de korte onderbreking werd er niet meer gescoord. CSVC heeft met nog twee duels voor de boeg een punt voorsprong op Vitesse '63.

Stand 4e klasse E: 1. CSVC 20-46; 2. Vitesse ’63 20-45; 3. Onstwedder Boys 20-36.

Programma CSVC: 18 mei: Onstwedder Boys (uit); 25 mei: Nieuw Balinge (thuis)

Programma Vitesse ’63: 18 mei MSC (thuis); 25 mei: Sc Angelslo (uit)