Vaartloop kende geslaagde lustrumeditie

Nieuw Amsterdam - Dat de Vaartloop in Nieuw Amsterdam na een succesvolle vijfde editie van zaterdag stopt zal zo maar eens kunnen. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement, dat dit jaar samenviel met de PWZ Zuidenveldtoer die finishte in het dorp.

Of een zesde editie van de Vaartloop komt of dat ze stoppen op het hoogtepunt laat Sigrid Bos van de organisatie nog even in het midden. "Eerst gaan we als organisatie nu genieten van weer een geslaagd evenement en dan kijken we wel weer."

De Vaartloop kende een recordaantal deelnemers. Aan de start verschenen volgens Bos 165 atleten. Dit waren er meer dan voorgaande jaren. De atleten konden kiezen uit twee afstanden, 5 en 10 kilometer. De kinderen die dankzij Emmen Gezond gratis aan de Vaartloop konden deelnemen gingen als eerste van start. Deze Kidsrun werd gewonnen door Jasmijn Lamberink en Jay Langerijs.

De 10 kilometer werd gewonnen door Richard Buls in een tijd van 41:00 en bij de dames door Naomi Arends in een tijd van 42:50. William van Eeken kwam in een tijd van 23:58 als eerste over de finish bij de 5 kilometer en Rianne Prummel was het snelst bij de vrouwen in een tijd van 23:58.