Bostheater in Gramsbergen opent seizoen met Soul Vibration

Gramsbergen - Het Bostheater in Gramsbergen trapt het seizoen op zaterdag 18 mei (20.30 uur) af met een swingend optreden. De elfkoppige soulformatie Soul Vibration uit Groningen treedt op met 4 groovy zangeressen, 3 blazers en een ritmesectie van 4 personen.

De band speelt uitsluitend soulclassics uit de jaren 60/70: Otis Redding, Wilson Picket, Sam & Dave, Earth Wind and Fire, Queen of Soul Aretha Franklin en vele anderen.

Voor een van de vier zangeressen is dit een heel bijzonder optreden. Kristel Olthuis is een echte Gramsbergse. Ze speelde als klein meisje op de plek waar ze 18 mei gaat optreden.

De volgende optredens in Het Bostheater zijn: 1 juni Sjompiesingers met het vermaarde trio Ancora, dat shantyliederen zingt met een pop- en Ierse folksound, 29 juni een Nashville-avond met de band Back to Hank, woensdag 3 juli RegioBank-kindervoorstelling Coyte en Co met Engelse clown en goochelacts voor leerlingen de basisscholen, vrijdag 12 juli Bert Heerink & Friends, vrijdag 23 augustus een jeugdisco ter gelegenheid dat de zomervakantie voorbij is, zaterdag 24 augustus toneelvoorstelling van DITO Balkbrug en tot slot vrijdag 27 september Tim Akkerman sings The Boss met een ode aan Bruce Springsteen.

Het Bostheater ligt in Gramsberger Bosje en is bereikbaar via de parkeerplaats van sportpark ‘t Hoge Holt. Het openluchttheater is in 1958 aangelegd en de eerste voorstelling van de plaatselijke toneelvereniging was op 18 juli 1959. Na tientallen jaren openluchtspelen te hebben gespeeld kwam daar een einde aan en raakte het theater in verval. In 2016 heeft proGram een renovatieplan uitgevoerd en het openluchttheater heeft nu een terrassenstelsel en beschikt over ruim 300 comfortabel zittende stoelen. Begin 2018 is er een podiumoverkapping geplaatst.