Glasvezel Zuidenveld geeft aansluiting cadeau (en daarmee bespaar je 100 euro)

Dalen / Coevorden - De wervingsacties van de vrijwilligers van Glasvezel Zuidenveld hebben de afgelopen tijd hun vruchten afgeworpen, zodat de stichting elk woonadres in de gemeente Coevorden een gratis aansluiting aanbiedt. Dat bespaart Coevordenaren zomaar 100 euro.

De vereiste 40 procent is ruimschoots gehaald, de organisatie spreekt nu zelfs van bijna 50 procent.

Voorzitter Jaap Ruiter van de Stichting Glasvezel Zuidenveld: “Als iedereen het kastje al in huis heeft, zullen er ongetwijfeld tijdens de aanleg nog heel wat mensen over de drempel stappen en een abonnement nemen. We zijn heel blij dat we de inwoners van de gemeente Coevorden dit kunnen aanbieden en dat we geen 100 euro meer hoeven te vragen voor een aansluiting zonder abonnement, maar we zijn ook heel blij met de belofte van groei die hierdoor mogelijk wordt gemaakt. Dat is natuurlijk ook het grote verschil tussen een bewonersinitiatief en een commercieel bedrijf: een bewonersinitiatief kiest vanuit het belang van bewoners en wordt niet gedreven door winstoogmerk.”

Initiatiefnemers zijn de drie aandeelhouders: RE-NET, gemeente Coevorden en Stichting Glasvezel Zuidenveld. Op dit moment zijn de eerste activiteiten van aannemer Siers Telecom al merkbaar in het startgebied Geesbrug: de schouwer bezoekt daar alle adressen om te registreren waar de bewoners hun glasvezelaansluitpunt willen hebben.