In het Infocentrum Binnenstad zijn alle plannen te bekijken

Coevorden - Met het ophangen van een vlag openden wethouder Jan Zwiers en voorzitter Centrummanagement Klaas Lamberink donderdagmiddag samen het Infocentrum Binnenstad. In het STIP-pand aan de Friesestraat 51. STIP staat voor Stichting Tijdelijke Invulling Panden Coevorden.

 In het pand kunnen geïnteresseerden elke donderdag tussen 16.00 en 19.00 uur terecht om de plannen voor en vorderingen in de binnenstad te volgen. In het pand staan panelen met daarop de plannen, er is een ideeënbus en de maquette staat er. Er is altijd iemand aanwezig die de plannen kan toelichten en vragen kan beantwoorden.

“Een mooi, leefbaar aangezicht van de binnenstad van Coevorden is waar we met z’n allen aan werken en nog gaan werken”, aldus Jan Zwiers. “We hebben al een mooie start gemaakt, al zo’n 300 mensen hebben hun ideeën en opmerkingen aangedragen.  We zoeken daarbij ook naar verbinding. Daarvan is dit pand al een mooi voorbeeld. Ook Maatschappelijk Welzijn Coevorden heeft hier onderdak en een gedeelte van het interieur is verzorgd door Kringloopwinkel De Snuffelgans. Maar we zoeken ook verbinding tussen inwoners, bezoekers en de stad. Zo kijken we ook om ons heen richting Slagharen en Schoonebeek en nodigen hun inwoners uit voor een mooie stadswandeling. Zo kunnen we het toerisme uitdragen en laten zien wat de stad nu is en wat de stad kan worden.”

“Dit pand heeft op zich al een toegevoegde waarde”, aldus Klaas Lamberink. “Hier krijg je een mooi inzicht van alle projecten in de binnenstad. Die overigens goed lopen. We hopen op veel aanloop, het creëren van betrokkenheid, het uitwisselen van ervaringen en het uitdragen van ideeën door onze bezoekers. Er staat een ideeënbus klaar!”

In het pand is nog veel meer moois te zien van de hand van onder andere Herman Roozen.