Ook Coevorden herdenkt

Coevorden - In Coevorden, net als in vele andere plaatsen in de gemeente, vond zaterdagavond de herdenking plaats in het kader van de Nationale Dodenherdenking. Eerst was er een kerkdienst, de herdenking bij het joods monument en vervolgens bij het monument in het Van Heutszpark.

Namens het gemeentebestuur was raadslid Ferry Booij aanwezig. In de hervormde kerk voerde Booij het woord en verleenden leerlingen van de basisscholen in Coevorden en van de Grundschule uit Laar medewerking aan de bijeenkomst. De jeugdbrandweer en scouting Coevorden hielpen eveneens bij de plechtigheden.

Vanaf de voormalige synagoge startte de stille tocht naar het verzetsmonument. Daar speelde de Stedelijke Muziekvereniging. Na het klinken van de stoomfluit blies Johan Boekema het signaal Taptoe, waarna twee minuten stilte in acht werden genomen, gevolgd door het Wilhelmus. Hier lazen Keylon Starreveld en Danique Smit het gedicht ‘Op 4 mei herdenken we’ voor. Ook Désiree Stoker en Lieke Tromp van de Parkschool zorgden voor een gedicht.

Henk Kamphuis vertelde aansluitend het verhaal over de Duitse verzetsman Stähle en het verhaal over de bijeenkomst in het café nabij de huidige Action.

Tot slot van de bijeenkomst werden diverse kransen en bloemen gelegd.