Foto-expositie aan Europark-Allee

Coevorden - De burgemeesters Daniela Kösters van Samtgemeinde Emlichheim en Bert Bouwmeester van Coevorden openden vrijdagmiddag de tentoonstelling ‘Naast elkaar en tegenover’ aan de Europark-Allee op het grensoverschrijdende Europark.

Er staan twaalf foto’s, zes aan de Nederlandse kant en zes aan de Duitse kant, gescheiden door water dat de landsgrens aangeeft. De fotografen Matthias Zölle uit Duitsland en Yke Ruessink uit Nederland hebben ieder zes Duitsers en zes Nederlanders uit het Euregiogebied gevraagd om hun persoonlijke gevoel voor thuis uit te leggen.Vanuit deze ideeën, dromen, verwachtingen en ervaringen maakten de twee fotografen twaalf grote plateaus. De foto’s zijn geprint op grote vrachtwagenzeilen en op een groot metalen frame gespannen.

Project taNDem

De tentoonstelling is een initiatief van taNDem, een grensoverschrijdend kunst- en cultuurproject in de EUREGIO. taNDem heeft als doel om Nederlandse en Duitse kunstenaars en cultuurmakers in tandems bijeen te brengen. Door het stimuleren van deze samenwerking wil taNDem de kunst-, cultuur- en erfgoedsector in het grensgebied versterken en een duurzaam grensoverschrijdend netwerk opbouwen. De foto’s aan de Europark-Allee zijn tot 6 juni te zien.

Het project taNDem duurt tot 2021 en wordt gefinancierd met middelen uit het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland.

Meer informatie staat op www.tandemkunst.eu.