Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Pinguïnverhuizing op komst

Vaste bezoekers van Wildlands is het vast al opgevallen dat er de afgelopen periode veel werkzaamheden zijn (geweest) in het park.

Eén van de grootste veranderingen is wellicht het aanleggen van een nieuwe looproute tussen Serenga en Nortica. Een veelgehoorde klacht van bezoekers sinds de opening van het park is namelijk de afstand en het heen en weer lopen in het gebied van de ijzige kou. Daarom is er op 21 maart een doorbraak gemaakt tussen de twee klimaatwerelden, waar nu hard gewerkt wordt aan de nieuwe looproute!

Een deel van de IJsberenbaai wordt op dit moment omgebouwd tot de nieuwe looproute annex een nieuw verblijf voor de Humboldt-pinguïns. Bezoekers kunnen hier straks van de IJsberenbaai, middels een brug, oversteken naar het nieuwe gebied en vanuit daar de doorsteek naar Serenga maken. Dit houdt dus voor de pinguïns in, dat zij binnenkort moeten verhuizen! Een groep van 24 Humboldt-pinguïns is op 6 april al vanuit Frankwijk in Wildlands gearriveerd om de huidige groep te versterken. Na een korte wenperiode achter de schermen, werden zij op 18 april bij de huidige groep gezet, zodat alle dieren aan elkaar kunnen wennen.

Op 16 april was er eenmalig een vliegende boot in Emmen te zien. Deze oude sleepboot van ruim 10 ton werd uit Friesland opgehaald en op de bouwplaats gezet, als onderdeel van het nieuwe leefgebied voor de pinguïns. Inmiddels zijn de dierverzorgers en tuinmannen van het park hard bezig om het terrein in te richten voor de toekomstige bewoners; denk aan het plaatsen van bomen en planten, schuilplaatsen en het ingraven van nestkasten. Maar op dit moment staan de werkzaamheden even op een laag pitje, omdat de meivakantie in volle gang is. Dat gaf ons wel de kans om onze meest trouwe bezoekers, de abonnementhouders, alvast een sneakpeek op het terrein te geven!

Op zaterdag 28 april en woensdag 1 mei namen ruim 500 abonnementhouders een kijkje op de bouw en kregen zij uitleg over de upgrade van het gebied Nortica. Zo wordt ook een verbouwing van de Terra Explorer naar een walvis-experience voorbereid, trekken de horeca en winkel daar bij elkaar in, zullen er in het huidige leefgebied van de pinguïns zeehonden komen en krijgt Nortica een nieuuw aquarium.