Wytze Kooistra gaat mannen VC Sleen trainen

Noord-Sleen/Sleen - Heren 1 van volleybalclub Sleen krijgt komend seizoen niet zomaar even training. Het bestuur van de blauwhemden wist oud-lid Wytze Kooistra te strikken om één keer per week de volleyballers van oefenstof te voorzien in sporthal Broekveld.

Het eerste mannenteam van volleybalclub Sleen krijgt komend seizoen niet zomaar even training. Het bestuur van de blauwhemden uit het brinkdorp wist immers oud-lid Wytze Kooistra te strikken om één keer per week de volleyballers van oefenstof te voorzien in sporthal Broekveld. Kooistra (36) sluit dit seizoen zijn fraaie loopbaan af in dienst van Lycurgus uit Groningen. De inwoner van Noord-Sleen is oud-international en begon als achtjarige met volleyballen in Sleen. Na al die jaren volleyballen op het hoogste niveau vindt de dertiger het mooi geweest. Straks is er meer tijd voor zijn gezin en eigen bedrijf in sportkleding.

VC Sleen is maar wat blij met de terugkeer van de lange Kooistra, die graag iets terug wil doen voor de vereniging waar het grote avontuur voor hem begon. ,,Mijn kinderen volleyballen ook bij VC Sleen. Het is aan mij om het eerste mannenteam een impuls te geven en wie weet kan ik daarnaast iets voor de jeugd van de club betekenen. Dat moet nog blijken.”

Tweede klasse

Ambitie om aan de weg te timmeren als trainer op een hoog niveau heeft Kooistra niet. De mannen van VC Sleen spelen op dit moment in de tweede klasse en Kooistra geeft na de zomer op donderdagavond training. ,,Het begeleiden tijdens de wedstrijden neem ik niet voor mijn rekening”, verduidelijkt hij. VC Sleen hoopt dat de komst van Kooistra zorgt voor aanwas van jonge spelers, want die zijn doorgaans lastig te vinden.

,,De insteek is het boeken van individuele progressie”, zegt Kooistra. ,,Ik weet al wel dat er gretige jongens volleyballen in Sleen met talent. Dat is ook van belang, maar we hoeven echt niet direct kampioen te worden.” Als volleyballer is het dus mooi geweest voor Kooistra, die ‘tennissen misschien ook wel leuk vindt’.

Wytze Kooistra strijdt thans met Lycurgus om de landstitel tegen Achterhoek Orion. De topvolleyballer neemt op woensdagavond 1 mei afscheid van zijn teamgenoten en fans in Martiniplaza. Dat duel met Achterhoek Orion begint om 19.30 uur.

Volleyballers die training willen van Kooistra kunnen contact zoeken met VC Sleen: www.vcsleen.nl.