IJssalon Nonas opent deuren in Meppen

Meppen - IJssalon Nonas opent zondag 28 april de deuren aan de Brinken 9 in Meppen. Eigenaresse is Catriona Fox. Ze komt oorspronkelijk uit Engeland, maar heeft in Meppen helemaal haar draai gevonden.

De hobby’s van Catriona waren eigenlijk bakken en koken, maar de afgelopen jaren heeft ze zich helemaal toegelegd op het bereiden van ijs. De onderneemster stond de afgelopen jaren op diverse markten en evenementen om ijs te verkopen. Ze kreeg zoveel enthousiaste reacties dat ze besloot om een eigen ijssalon te beginnen. ,,De eerste markt waar ik stond was nota bene in november”, vertelt Fox in accentloos Nederlands. ,,Dat was direct al een succes, daarna volgden zomermarkten waar het ijs altijd uitverkocht raakte.” Het bewijs, dat haar passie voor het product de kwaliteit op een hoog niveau heeft gebracht, is wel dat inmiddels diverse restaurants vaste afnemer van haar ijs zijn geworden.

Vijftig ijsrecepten

,,Op het moment hebben we zo’n vijftig ijsrecepten, die we afwisselend in onze vitrine serveren. Hier kunnen tot twintig smaken per keer in, dus er is voor elk wat wils, waaronder ook ijsjes zonder gluten en lactose. Naast bolletjes en coupes hebben wij hele en halve liters ijs om mee naar huis te nemen, in goed geïsoleerde verpakkingen. Alle recepten zijn door ons zelf ontwikkeld en worden met veel zorg en liefde vers in de salon bereid.”

Voor de bereiding van het ijs gebruikt Catriona vers fruit, pure notenpastas en echte vanille. De melk neemt ze af van een boer uit Wezup. Naast ijs kun je bij IJssalon Nonas ook terecht voor een kopje verse koffie of thee met zelfgemaakt gebak. Op drukke dagen en als Catriona op evenementen of markten staat wordt zij geassisteerd door haar schoonzus Belize.

IJssalon Nonas is in mei, september en oktober, behalve op maandag en dinsdag, dagelijks geopend van 10.30 uur tot 19.00 uur. In de maanden juni tot en met augustus is de ijssalon aan de Brinken in Meppen dagelijks van 10.30 uur tot 21.00 uur geopend behalve op de dinsdag.

Meer informatie: www.nonasschepijs.nl