The Wet Bellies en Skâldgrim spelen bij Metal Front

Coevorden - The Wet Bellies en Skâldgrim treden zaterdag 20 april bij Metal Front Coevorden in het kader van een Open Concert. Twee bands spelen die avond voor eer en glorie en houden daarmee de traditie in stand.

Opener van de avond is het death-metal-proza project Skâldgrim. De muziek van deze band laat zich het best omschrijven als deathmetal met meeslepende melodielijnen en grimmige teksten uit ‘bovenrijnse’ windstreken. Grimmige en sterke verhalen uit voornamelijk bovenrijnse windstreken komen tot leven in een mythisch epos genaamd ‘Galdrutskreewn’. SkâldGrim legt hiermee een link naar de vroeg middeleeuwse tijdgeest en maakt een gewaagde crypto mythologische tijdreis langs gloriedagen en schaduwzijden van ons historisch erfgoed.

Twee bandleden, Dennis en Herman Ketterlij, zijn bij de meeste MFC bezoekers wel bekend van hun optredens met Skullcrusher en Hateflag.

The Wet Bellies

Bovenaan de poster prijkt de naam The Wet Bellies: een garagerockband uit Zelhem die opereert onder het gezag van ‘Khoning Khat’.

Drie jonge muzikanten met pakkende songwriting die een energieke liveshow neerzetten, waarbij er nog wel eens een gitaarband los schiet of een backflip op het podium wordt gedaan. Garagerock met een groot aantal tandjes erbij.

Live wil er nog wel eens een gitaarband losraken of een backflip op het podium gedaan worden, als het maar mooi is.

De deuren van Metal Front Coevorden gaan zaterdag open om 21.00 uur. De eerste band begint om 22.00 uur. De entree is gratis. Meer informatie: www.mfcweb.nl