Petra Blom start met winkel Tjukurpa

Oosterhesselen - Petra Blom is gestart met haar atelier annex cadeauwinkeltje Tjukurpa in Oosterhesselen. Zij is blij met haar nieuwe locatie naast de hervormde kerk.

Eerder was ‘t Wereldwinkeltje vele jaren gevestigd in het voormalige elektriciteitshuisje van een zuivelfabriek en korenmalerij, nu heeft Petra Blom er een unieke plek gevonden.

„Ik woon nu drie jaar in Oosterhesselen en dacht meteen al ‘Wat zou het mooi zijn als ik hier mijn atelier zou kunnen hebben’. Later sloot ‘t Wereldwinkeltje en Petra liet deze kans niet onbenut. Daarmee verliet zij haar plek in de oude dierentuin in Emmen. Niet alleen is er kunst te bekijken, ook verkoopt Petra kaartjes en woondecoratie in het gebouwtje, dat een stevige opknapbeurt kreg.

Petra Blom is haar hele leven al bezig met kunst. „Ik was vooral in de avonduren bezig. Toen ik vijftig werd, besloot ik helemaal te gaan voor de kunst. Mijn werk bestaat voor een groot deel uit volumineuze oriëntaalse beelden, maar anderzijds maak ik kleiner werk voor bijvoorbeeld in de tuin. De stijl is wel hetzelfde, de werken hebben allemaal ronde en volle vormen. Ik maak herkenbaar werk, het zijn geen abstracte beelden.”

Net als veel kunstenaars probeerde Petra allerlei technieken uit en kwam uiteindelijk uit bij steengoedglazuur. „Ik gebruik daarbij wel mat en glanzend werk, want dat vind ik een mooie combinatie.” Petra heeft wel enkele cursussen gevolgd, maar omschrijft zichzelf als autodidact.

Workshops

In Tjukurpa verzorgt Petra Blom workshops en cursussen. „Ik ben bezig met het ontwikkelen van een workshop keramiek. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten. Deelnemers kunnen in opdracht werken, maar kunnen ook hun eigen gang gaan. Mensen mogen altijd binnenlopen voor informatie of om een kijkje te nemen.”

Tjukurpa is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Website: www.tjukurpa.nl