Wortelboer Bedden viert 60-jarig bestaan

Coevorden - ‘Wortelboer weet raad met slapen, al sinds 1959’, dat is de slogan van de jarige beddenspeciaalzaak met vestigingen in Coevorden en Emmen. Al 60 jaar zijn zij gespecialiseerd in de verkoop van bedden en aanverwante artikelen en dankzij dit feit is Wortelboer Bedden één van de oudste beddenspeciaalzaken in Zuidoost-Drenthe.

In 1959 vestigde Henk Wortelboer zich in Coevorden. In eerste instantie ventte hij langs deuren met sokken, ondergoed en ander textiel en over zijn verkopen mocht hij beslist niet klagen. Hij begon zijn ‘handel’ vanuit een koffer die hij achter op zijn Jawa motorfiets vervoerde. Zijn motor werd na enige tijd ingeruild voor een Volkswagenbusje en op een gegeven moment werd het eerste pandje gehuurd aan de Sallandsestraat, waar hij ook al weer snel uitgroeide. Ondertussen hielp zijn vrouw Ida ook mee in het bloeiende bedrijf.

In het begin van de jaren zestig kregen zij de kans om een pand te kopen aan de Friesestraat en zo is het huidige bedrijf eigenlijk ontstaan. In 1986 ging oudste zoon Ruud ook meewerken in de zaak en werd er een tweede vestiging aan de Hoofdstraat in Emmen geopend. In 1998 ontstond de kans om naar de Nijbracht te verhuizen en zo gebeurde het dat Wortelboer Bedden vanuit het centrum vertrok.

"Zestig jaar een bedrijf in stand houden, daar zijn we best wel trots op"

Intussen was ook jongste zoon Hans in de voetsporen van zijn vader en broer getreden. In 1993 nam hij de leiding over van de vestiging in Coevorden.

,,Voor ons is het geweldig om een familiebedrijf te hebben”, vertelt Hans Wortelboer, ,,maar zonder onze echtgenotes hadden we het natuurlijk nooit gered. In 1999 ruilde mijn vrouw Hèlen haar baan in voor de ‘beddenwereld’ en sindsdien runnen we samen het bedrijf in Coevorden terwijl mijn broer Ruud samen met zijn vrouw Monique hetzelfde doet in de vestiging in Emmen.” Hij vervolgt: ‘Zestig jaar een bedrijf in stand houden, daar zijn we best wel trots op en we willen dan ook graag iedereen bedanken die in al die jaren vertrouwen in ons hebben gehad. Om dit 60-jarig bestaan te vieren hebben we dit jaar allerlei aanbiedingen.”