Jumbo René Kromkamp in de race voor prijs

Coevorden - Jumbo René Kromkamp Coevorden is genomineerd voor de ZO²Z Award, de prijs voor de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland.

Jumbo Rene Kromkamp mag als Drentse winnaar naar de landelijke finale die dinsdag 14 mei wordt uitgereikt.

De ZO²Z Award is de tweejaarlijkse competitie waarin bepaald wordt welke zelfstandig supermarktondernemer zich de beste van Nederland mag noemen. De competitie is een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig detaillisten. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandig ondernemer voor de lokale gemeenschap en de Nederlandse economie onderstrepen.

Drie finalisten

Tijdens de eerste ronde zijn alle deelnemers beoordeeld op vijf elementen: ondernemerschap, werkgeverschap, klantenbenadering, assortiment en innovatie. Onderzoeken naar tevredenheid van medewerkers en klanten speelden deze ronde een grote rol. Op basis van een analyse van deze verschillende onderdelen zijn de provinciewinnaars bepaald.

In de volgende fase van de competitie worden alle provinciewinnaars bezocht door een onderzoeksbureau. Aan de hand van de resultaten worden begin mei de drie finalisten van de competitie om de ZO²Z Award bekendgemaakt. Een topjury bezoekt deze drie bedrijven om te bepalen wie uiteindelijk op 14 mei de prijs in ontvangst mag nemen.