VIOS (O) te sterk voor Sweel

Coevorden / regio - Sweel ging zondagmiddag in de streekderby tegen VIOS(O) roemloos onderuit. In Oosterhesselen kreeg de ploeg van Ruud Jalving een 3-0 nederlaag te slikken.

VIOS (O) wenste er op eigen veld geen gras over te laten groeien en zocht meteen de aanval op. De ploeg van Alex Padding kwam al in de tiende minuut op 1-0 . Met een afstandsschot liet Jesper Mug Sweel-doelman Jesper Reuvers kansloos.

De thuisploeg drukte door en Sweel liet in verdedigend opzicht steken vallen. Dat bleef niet zonder gevolgen, want na ruim twintig minuten verdubbelde VIOS (O) de marge. Een boogballetje van Harold Zwaan caramboleerde via binnenkant van de paal achter doelman Reuvers. Sweel liep vervolgens achter de feiten aan, maar kreeg wel kansen. Een kopbal van Richard Speelman werd tot corner verwerkt en ook Rick ter Avest was nog kansrijk. Beide keren bracht doelman Roy Kooijmans redding. Vijf minuten voor rust was ook Jorrit Reuvers dichtbij de aansluitingstreffer, maar VIOS (O) goalie Kooijmans wist het gevaar te pareren. Rick ter Avest was op slag van rust via een snelle break in kansrijke positie om de achterstand te verkleinen, maar zijn schot ontbeerde kracht.

Ook de tweede helft bracht weinig goeds voor de ploeg uit Zweeloo. VIOS (O) had simpelweg het betere van het spel. In de slotfase leek Sweel via Jorrit Reuvers nog wel op 2-1 te komen, maar het feest ging wegens buitenspel toch niet door.

Vlak voor tijd kwam VIOS (O) vanuit de counter op 3-0. Op aangeven van Calvin Meijer liet Jeroen Schepers met een volley in verre hoek doelman Reuvers kansloos. Door de zege klimt VIOS(O) naar de achtste plaats met 24 punten uit 20 duels. Sweel is afgedaald naar plaats zes met 31 punten uit 20 wedstrijden.

KSC laat zich niet verrassen door EHS ’85

KSC liet zich in Emmerschans niet verrassen door EHS ’85. De ploeg van Johan Hollen won met 2-5. De bezoekers uit Schoonoord kwamen binnen tien minuten nog wel op 1-0 achterstand door een doelpunt van Boy Mestemaker, maar Sander Schuiling repareerde nog voor rust de schade.

In de tweede helft bouwden Jurgen Huizing en Bjorn Philips de voorsprong uit naar 1-3. Richard Fuhler bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar in de slotfase stelde John Borsboom met twee treffers de verdiende 2-5 zege veilig. KSC blijft in de 4e klasse E vierde met 33 punten uit 19 wedstrijden.

Uitblinkende doelman kan DSC ’65 niet redden

Ondanks een puike partij van invaller-doelman Martijn Mepschen - hij verving de geblesseerde Dennis Schiphorst Haalweide -  is DSC ’65 zondagmiddag toch tegen een ruime nederlaag aangelopen. Op sportpark De Hoop in Dalerveen was titelkandidaat HODO met 0-3 te sterk.

HODO kwam na ruim tien minuten door een fantastisch lobje van Stefan Kikkert op 0-1. Vlak voor rust verdubbelde Jorn Smit  de marge. De aanvaller moest wel even kijken of het echt waar was, want er kleefde een luchtje buitenspel aan de 0-2. Arbiter Vree Egberts gaf echter goedkeuring aan de goal.

Na rust bleef DSC ’65 goed overeind, maar was niet bij machte om het HODO nog lastig te maken. In de slotfase bepaalde Ricardo Benjamins de eindstand op 0-3. ‘Punten pakken, dat is nu het enige waar het de komende wedstrijden omgaat’, liet trainer-coach Richard Nieborg na afloop weten.

Zijn ploeg is inmiddels afgezakt naar de elfde plaats en moet vrezen voor nacompetitie. ‘Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we de komende wedstrijden punten gaan pakken.’ DSC’65 speelt Tweede Paasdag in Ommen tegen OVC ’21.