Eenvoudige zeges voor Raptim en Dalen

Coevorden / regio - Raptim kende zondagmiddag weinig problemen met het laaggeplaatste Ruinerwold. De ploeg van Jan Wielink zegevierde met 3-1. Het enige wat de Coevordenaren zich mochten verwijten was dat het overwicht niet in doelpunten werd uitgedrukt.

Nadat Sven Meiringh de thuisploeg op 1-0 had gebracht, kreeg Raptim in het vervolg nog voldoende kansen om de score te verhogen. Volstrekt tegen de verhouding in kwam de bezoekers uit Ruinerwold vlak voor rust vanuit het niets op gelijke hoogte. Een vrije bal van links werd volledig verkeerd ingeschat door keeper Sander Bunskoek. De bal kwam voor de voeten van Frank Jansen en voor hem was het een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te tikken.

Ook in de tweede helft had Raptim een overwicht. Het duurde echter tot de 75e minuut totdat Patrick Vos met een kopbal de 2-1 maakte. Kort voor tijd scoorde de ingevallen Floris Jan van den Hout de 3-1. Raptim blijft vierde met 35 punten uit 19 duels.

Dalen kent geen problemen met Twedo

Dalen kende in Veenoord weinig problemen met Twedo. De ploeg van Bert Doldersum won met 0-3. De eindstand was al bij rust bereikt.

In voetbaltechnisch opzicht was Dalen de bovenliggende partij. Binnen twintig minuten opende Ruben Sinnema de score en in de 25e minuut verdubbelde Martijn Koelink de marge.Vlak voor rust zorgde Tijmen Venhorst voor de 0-3.

In de tweede helft kwam de ploeg van Bert Doldersum nog nauwelijks in de problemen. ‘We hebben heel weinig weggeven en de wedstijd gecontroleerd uitgespeeld’, aldus de trainer-coach. Dalen staat op de vijfde plaats met 34 punten uit 19 wedstrijden. 

Derde nederlaag op rij voor Protos

Protos leed zaterdagavond tegen SVV’04 de derde nederlaag op rij. In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar na rust kwam SVV’04 als team beter voor de dag en won verdiend met 2-3.

SVV’04 kwam na een halfuur spelen op 0-1. Protos gaf bij een corner teveel ruimte weg waardoor Jessie Rotmensen met een kopbal doelman Tim Bakker kansloos liet. Direct daarna was Michel Soppe aan de andere kant met een kopbal dichtbij de gelijkmaker, maar SVV’04-doelman Wiljo Wesseling wist de bal tot corner te werken.

Nog voor rust kwam Protos op gelijke hoogte. Bart Reinink onderschepte een slechte uittrap van de doelman van SVV’04 en legde breed op Bram van der Veen. Hij schoot op fraaie wijze de 1-1 tegen de touwen.

Direct na rust was Protos niet bij de les en binnen twee minuten wist Jessie Rotmensen de 1-2 binnen te koppen. SVV’04 voerde het tempo op en Protos wist nauwelijks kansen te creëren. Joost Thiele zorgde met 1-3 voor een veiliger marge. De ploeg uit Steenwijksmoer wist vlak voor tijd via Bram van der Veen nog terug te komen tot 2-3, maar kansen op een gelijkspel kwamen er niet meer. Protos is afgezakt naar de achtste plaats met 28 punten uit 21 duels. Op 2e Paasdag staat het uitduel tegen Sleen op het programma.

Sleen in slotseconden onderuit in degradatiekraker

Sleen ging zondagmiddag zeer ongelukkig onderuit bij mede-degradatiekandidaat CEC. De ploeg van Reinoud Haak leed een geflatteerde 1-0  nederlaag en is weer rode lantaarndrager.

Sleen had na rust kansen om op voorsprong te komen, maar zondagmiddag bleek in Emmer-Compascuum andermaal dat het geluk dit seizoen bepaald niet aan de zijde van Sleen is.

Reinoud Haak was duidelijk in zijn commentaar: ‘Een wedstrijd om gek van te worden. We hadden recht op drie punten, maar staan weer met lege handen.’ De trainer-coach van Sleen zag twee doelpunten onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. ‘Om gek van te worden.’

In een fysieke wedstrijd zorgde CEC voor rust met lange ballen voor het nodige gevaar. Thom Veuger hield Sleen echter met een paar geweldige reddingen op de been.

In de tweede helft was Sleen sterker en werd CEC nauwelijks nog gevaarlijk. Niet alleen werden op het oog twee zuiver lijkende doelpunten afgekeurd wegens buitenspel, maar werd ook nog eens de doorgebroken Abdi ten onechte teruggefloten. Het hectische duel leek in 0-0 te eindigen, maar Michel Kingma scoorde in de slotseconden tot ontzetting van alles en iedereen bij Sleen de winnende treffer.

Vlak voor het eindsignaal moest Jacques Koops met een hoofdwond het speelveld verlaten en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Sleen is met 14 punten uit 19 duels afgedaald naar de laatste plaats.