Reina Zwiers krijgt koninklijke onderscheiding

Noord-Sleen - Mevrouw Reina Zwiers-Hollander uit Sleen kreeg zaterdagavond een koninklijke onderscheiding en is daarmee lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Bert Bouwmeester verraste haar hiermee.

In de zaal van Wielens in Noord-Sleen vierde Streekeigen Sleen zaterdagavond het dertigjarig bestaan.

Reina Zwiers is meer dan 32 jaar actief op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Zij is een vrouw die actief en gedreven is voor de Stichting Streekeigen Sleen, het Huus van de Taol en basisschool De Akker in Sleen. Zij begon al lid van de ouderraad bij De Akker en stond aan de wieg van de overblijfregeling op deze school. Als overblijfmoeder en lid van de commissie overblijfregeling is zij een zeer betrokken vrijwilliger.

Als secretaris van de Stichting Streekeigen Sleen is zij het hart van de stichting. Zij verricht naast haar secretariswerkzaamheden nog veel extra werkzaamheden, zoals de verzending van het verenigingsblad en de boekverkoop. Niets is haar teveel. Bij het Huus van de Taol is zij zeer actief om de Drentse streektaal te bevorderen. Dit doet zij onder meer door vier keer per jaar in Noord-Sleen het culturele programma Taal an Taofel te organiseren. Ook organiseert zij Drentse middagen in woonzorgcentra. Ze is van grote waarde voor het functioneren van deze verenigingen.

De verraste Reina Zwiers kreeg een staande ovatie van de aanwezigen.