Toorn van Thunaer start met verkoop kaarten en fiets- en wandelroutes

Sleen - Achter MFC De Brink in Sleen vond zaterdagmiddag de aftrap voor de kaartverkoop van De Toorn van Thunaer plaats. Het muziektheater wordt een waar spektakel in september op landgoed De Klencke in Oosterhesselen.

Net voor de start was er een hevige hagelbui, één van de aanwezigen merkte op dat de Toorn van Thunaer zich al vroeg openbaarde.

De toegangskaarten voor de vijf voorstellingen in september zijn te bestellen via www.toornvanthunaer.nl en te koop bij Coop Weggen in Aalden, Drogisterij Koopman in Oosterhesselen en AH Klaver
Kortwijk in Sleen. Niet alleen was de aftrap van de voorverkoop, ook werd het startsein gegeven voor de verkoop van de fiets- en wandelboekjes.

Troubadour Quintus Querido (een rol van Jeroen Rienties uit Dalen) maakte het nieuws 'wereldkundig' in aanwezigheid van vele deelnemers aan het spektakel, de organisatie ervan en wethouder Jeroen Huizing. De voertaal in De Toorn van Thunaer is de Drentse streektaal, dus ook de wethouder sprak de aanwezigen in het Drents toe.

Routes

De historische verenigingen van Oosterhesselen, Sleen en Zweeloo hebben de  routes in het teken van De Toorn van Thunaer samengesteld. Er is een wandelroute van 9 kilometer door Oosterhesselen en over landgoed De Klencke en een fietsroute van ruim 43 kilometer door de regio van de drie dorpen. Ook die zijn bij de verkooppunten voor toegangskaarten te koop en daarnaast bij de historische verenigingen en alle kantoren van Tourist Info.

Spektakel

De Toorn van Thunaer is een Dremts muziektheaterspektakel dat zich afspeelt op landgoed De Klencke. Wat gebeurde er 600 jaar geleden toen het leven in een kleine dorpsgemeenschap bruut verstoord werd? Het verhaal is geschreven door Harm Dijkstra, Jan Kruimink tekent voor de muziek. Deze unieke voorstelling in de openlucht wordt vijf avonden uitgevoerd: van 4 tot en met 8 september 2019. Iedere avond is er plaats voor 780 personen.

Alle informatie staat op de website van De Toorn van Thunaer. Zie ook het dossier Toorn van Thunaer van deze krant.