Sweeler Bierbrouwers presenteren de Zuidenvelder.

Aalden - De Vereenigde Sweeler Bierbrouwers presenteerden vrijdag hun nieuwste bier, de Zuidenvelder. Het bier werd gebrouwen ter gelegenheid van Zuidenveld, dat dit jaar in Zweeloo plaatsvindt.

In het Wapen van Aelden lieten de bierbrouwers en hun gasten zich het biertje, een Weizen, goed smaken. Het gaat om een fris zomerbier. Naast de Zuidenvelder konden de gasten genieten van andere bieren of dranken. De Zuidenvelder is zowel op fust als op fles verkrijgbaar bij de COOP in Aalden. De Sweeler Bierbrouwers zijn Alex Klingenberg, Bas Been, Bert Jansen, Gezienus Weggen, Jan Piet Heederik, Johan Meijeringh, Peter Vlas en Willem Hemink.

Inmiddels is het assortiment al behoorlijk. De bieren zijn genoemd naar de dorpen uit de voormalige gemeente Zweeloo: Aelder Oer, Sweeler Pils, Machtige Möpper, Bennevelder Bock en Veurjaorsbock, Wisper Witte, Wisper Brugse Blond, Boerentripel en dus nu de Zuidenvelder. Soms zijn er gelegenheidsbieren, zoals het Carbidbier en de Zweeler Wolf. Bovendien hebben de bierbrouwers een speciaal glas voor het Sweeler bier laten maken.

Meer informatie staat op Facebook.