Sweel en HODO scoren niet; ruime nederlaag VIOS (O)

Zweeloo / Oosterhesselen - Sweel en HODO hebben donderdagavond niet weten te scoren. Op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

In de eerste helft was HODO in fysiek opzicht sterker en kreeg het ook de meeste kansen. De verdediging van Sweel hield echter knap stand. De beste mogelijkheid van Sweel viel vlak voor rust te noteren. Uit een vrije trap van Jan Roelof Jansen was de thuisploeg dichtbij de openingstreffer, maar HODO-doelman Marcel Pol kon de inzet pareren.

Sweel was in de tweede helft de bovenliggende partij, maar halverwege kwam HODO weer wat beter in het spel. De ploeg van Ruud Jalving perste er nog wel een slotoffensief uit – was ook kansrijk –  maar het duel eindigde uiteindelijk zoals het begon: 0-0.

Geflatteerde nederlaag VIOS (O)

Een paar dagen voor de derby met Sweel leed VIOS (O) donderdagavond op eigen veld een geflatteerde 2-5 nederlaag tegen Schoonebeek. De equipe uit Oosterhesselen dacht na een kwartier op voorsprong te komen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 25e minuut opende Leon Steffens namens Schoonebeek uit een vrije trap de score. De thuisploeg was sterker en kreeg voor rust zeker drie doelrijpe kansen, maar de mooiste mogelijkheden waren niet aan de ploeg van Alex Padding besteed.

In de 50e minuut kwam VIOS (O) verdiend op gelijke hoogte. Op aangeven van Dion Westerhof tekende Rafaël van Beek voor de 1-1. Schoonebeek was in het vervolg effectiever en nam na ruim een uur spelen door doelpunten van Niek Huser en Leon Steffens een 1-3 voorsprong. Twintig minuten voor tijd bracht Eric de Ruiter vanuit de counter de spanning terug in de wedstrijd: 2-3.

De gastheren hadden mogelijkheden om de 3-3 te maken, maar de doelpunten vielen volgens de aloude voetbalwet aan de andere kant. In de slotfase bepaalden Jeffrey Berens en Niels Striper de eindstand op 2-5.

Uitslagen 4e klasse E:

VIOS(O) – Schoonebeek 2-5

EHS '85 – DVC '59 2-2

Sweel – HODO 0-0

Pesse – Bargeres 0-0

 

Stand 4e klasse E:

1. Pesse  18-45

2. HODO  17-41

3. Titan  19-37

4. Sweel  19-31

5. KSC  18-30

..

9. VIOS (O) 19-21

11. DSC '65  18-19