Dilana keert met band terug naar Groothuis

Emmen - Na het succes van de uitverkochte kerstshow in december 2018 in de Grote Kerk, speelt Dilana vrijdag 19 april met haar rockband in Eetcafe Groothuis in Emmen.

Dilana begon haar carrière in Zuid Afrika, maar verhuisde in de jaren negentig naar Nederland. Hier werd ze binnen twee jaar een bekend gezicht in de muziekwereld, met als hoogtepunt haar album ‘Wonderfool’ (2000), waarvan meerdere hits op radio en tv te horen waren, zoals ‘Do You Now’ en ‘To All Planets’.

Tommy Lee

Haar carrière ging verder in de VS. Dankzij de televisieshow Rockstar Supernova met Tommy Lee (Mötley Crüe), Jason Newsted (Metallica), Gilby Clarke (Guns N' Roses) en Dave Navarro (Jane's Addiction en Red Hot Chili Peppers) kwam ze in 2006 opnieuw volop in de publiciteit.

LA Guns

Dilana bracht in 2009 haar tweede cd ‘Inside Out’ en kort daarna werd ze de enige vrouwelijke zangeres ooit van de band LA Guns. In 2013 verscheen haar derde studioalbum ‘Beautiful Monster’. De plaat werd geproduceerd door Jack Endino, die werkte met onder andere Soundgarden, Nirvana en Pearl Jam.

In 2016 kwam Dilana met haar vierde album. ‘Angel Camouflaged’, dat eigenlijk de soundtrack van de film met dezelfde titel is. Hierin speelt Dilana de hoofdrol. Kort daarop deed ze mee aan The Voice of Nederland. Dilana is ondertussen ambassadrice van drie organisaties in Nederland: Strijd tegen Misbruik, Rock Against Trafficking en Reclaimed Voices.

Kaarten voor de show zijn te koop via de website van Groothuis, www.eetcafegroothuis.nl/agenda of van Dilana: www.dilanarocks.com