Coevorder boerderij fungeert als fraai decor voor film

Coevorden - Een leegstaande boerderij aan de Europaweg in Coevorden was afgelopen week het decor voor opnamen voor de film ‘Talitioah’. Deze film is het afstudeerproject van regisseur Kaylee Meijer (23) uit Arnhem. Zij besluit hiermee haar opleiding als audiovisueel specialist in haar woonplaats.

Via crowdfunding werd het benodigde geld bijeengebracht. De naam van de film is een woord uit de taal, die de sekteleden spreken en betekent ‘Welkom’.

Unieke locatie

De keuze viel op Coevorden door een tip van de bevriende acteur Jos Smit uit Coevorden. Filmproducent Indra van ‘t Hooft van Heads Up Productions werd in de arm genomen voor de film. ,,De locatie is uniek, we kunnen hier onze eigen gang gaan.” De woning staat, zo te zien, al enige tijd leeg en is in redelijk vervallen staat. En juist dat zorgt voor de sfeervolle entourage. Leden van de crew lopen af en aan en hebben de hele week hard gewerkt voor een goed resultaat.

,,De film, een thriller”, vertelt Indra, “gaat over een sekte-achtige commune, die afgezonderd leeft. Het verhaal draait om een jonge vrouw, Elenora, die probeert haar eigen identiteit niet te verliezen.” Eerder maakte Kaylee al enkele korte films onder de naam Okay Media.

Figuranten uit Coevorden

De crew komt vooral uit het eigen netwerk en er werd een castingdag gehouden voor selectie van de acteurs. Daarnaast meldden zich na een oproep in deze krant diverse figuranten uit Coevorden. Zo’n vijftien figuranten namen uiteindelijk deel aan de film.

Medewerking

Indra is blij met de medewerking, die zij vanuit Coevorden kreeg. ,,We hebben de politie en brandweer ingelicht over de opnamen, want er stonden opeens wel veel auto’s voor de deur van de leegstaande boerderij.”

Niet alleen moet Kaylee zorgen voor de opnamen, ook het editen hoort bij het afstudeerproject. De film voor het afstudeerproject duurt 20 minuten, maar er komt een langere versie. „Daarmee gaan we bijvoorbeeld naar festivals”, aldus Indra.

De muziek is van Daan Moerkens. Een van de hoofdrollen is gespeeld door Nastassia Firestone als Elenora. Een andere hoofdrol werd vertolkt door Nisse Eimers, een doorgewinterde acteur.

Meer informatie staat op Facebook en Instagram.