Graaco werkt aan treinverbinding naar China

Coevorden - Graaco breidt het werkgebied uit naar China. In de afgelopen jaren is het railvervoer tussen China en Europa via de Nieuwe Zijderoute sterk gegroeid. Een belangrijk voordeel is dat goederen veel eerder hun bestemming bereiken, omdat vervoer per trein circa twintig dagen sneller verloopt dan vervoer overzee.

Afhankelijk van de betreffende plaats in China wordt een keus gemaakt welke trein wordt ingezet. Op dit moment wordt met name van treinen tussen Duisburg en China gebruik gemaakt. Voor het vervoer en de gehele afhandeling in China werkt Graaco samen met betrouwbare partners. Graaco biedt een compleet dienstenpakket, omdat Graaco het treinvervoer combineert met haar overslagfaciliteiten in Coevorden, douane-afhandeling en haar eigen vervoersnetwerk in Europa.

Voor geconditioneerde goederen biedt Graaco het gebruik van speciaal ontwikkelde containers aan. Indien gewenst, kunnen services worden verleend als het vrijstellen van containers, douaneafhandeling,
fytosanitaire inspecties en gascontroles van containers.

Directe verbinding

Onder de naam C2C (Coevorden to China) werkt Graaco aan een directe railverbinding tussen Coevorden en China. Deze is heel aantrekkelijk, omdat Coevorden de enige plaats in geheel Nederland is, die beschikt over een directe aansluiting op het Duitse spoorwegennet.

Graaco is in september 2009 in Coevorden opgericht. Het profileert zich als een toonaangevende logistieke dienstverlener en richt zich op productie- en handelsbedrijven. Het bedrijf ligt dicht bij de A28, A37 en de Duitse A31. Ook is het rechtstreeks verbonden aan het Nederlandse en het Europese spoorwegennet. Daarom biedt het duurzame railoplossingen aan voor containers en wagonladingen naar en uit Rotterdam en geheel continentaal Europa.

Het bedrijf beschikt in Coevorden over 200.000 m2 grondoppervlakte, waarvan 70.000 m2 is bebouwd met een GrainTerminal en met warehouses, geschikt voor vele vormen van Value-Added-Services.