Biljarter Juliette Blokzijl pakt zilver in gewestelijke finale libre-klein

Coevorden - Biljarter Juliette Blokzijl is afgelopen weekend tweede geworden tijdens de gewestelijke finale Libre-klein 2e klasse dames met interval bij biljartvereniging Phoenix in Coevorden.

In de eerste ronde trad de sporter uit Coevorden aan tegen Caren Eling van district Groningen Drenthe. Het was nog even wennen voor Juliette. Ze moest 80 caramboles maken en Caren 29. Caren maakte hem in 32 beurten uit en Juliette kreeg 66 caramboles mee, hoogste serie van 13. De tweede partij moest ze tegen Riet Sloot (41 car.)  van district Berkel en Slinge. Juliette won deze partij in 36 beurten met een moyenne van 2.22 en een hoogste serie van 12. De derde partij, zaterdagmiddag moest ze tegen Irene Hendriks van district Twenthe. In het begin ging het moeilijk, maar in de 27 beurt maakte ze hem uit een slotserie van 26 uit, moyenne 2,96.

De vierde partij moest ze tegen Janet Kwast van district Friesland. In een moeilijke partij wist ze te winnen in 32 beurten met een moyenne van 2.50 en een hoogste serie van 11. Tegen Renate Jansen van district Doetinchem werden de punten binnen gehaald in 37 beurten, serie 9. Zondagmiddag moest ze de eerste partij tegen Ilse Krishnadath van district Zwolle. Juliette won hem in 36 beurten, moyenne opnieuw 2,22 en een hoogste serie van 14.

De laatste partij moest ze tegen de op dat moment op de 1e plaats staande Sandra Schenkel uit Deventer. Juliette kon dit niet bolwerken, Sandra maaakte de partij uit in 22 beurten en Juliette kreeg 50 caramboles mee. Ze werd 2e in de eindrangschikking met 10 punten, moyenne 2,32, het hoogste moyenne en een hoogste serie van 26, de hoogste van de finale.

Omdat alle districten uit het Gewest Noord-Oost Nederland meededen worden twee biljarters afgevaardigd naar het NK in Eibergen op 31 mei, 1 en 2 juni. Juliette doet voor de eerste keer mee aan het NK.