Verdiende zeges voor Sweel en VIOS (O); DSC '65 verliest

Coevorden / regio - Sweel boekte zondagmiddag een verdiende overwinning op Schoonebeek. De ploeg van Ruud Jalving won op een zonovergoten ’t Alterbarg met 2-0. Bij rust was de stand 1-0.

Sweel kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong. De aanval begon bij Mark Nijenbanning en via Patrick Zwiers belandde de bal in de kluts bij Rick ter Avest. Met een schot in de lange hoek liet Ter Avest de doelman van Schoonebeek kansloos. De bezoekers kwamen slechts sporadisch aan tegenstoten toe.

Sweel bleef druk zetten en had kansen om de marge te verdubbelen, maar het offensief leverde geen doelpunten op.

Na een uur spelen kwam Sweel op 2-0. Roald Vrieling bediende Twan Jalving en zijn voorzet werd pardoes door een spoeler van Schoonebeek in eigen doel gewerkt.

Sweel kreeg via Richard speel en Martijn Hilbrands nog wel kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het bleef bij 2-0. Daar viel eigenlijk niets op af te dingen. Sweel staat in de 4e klasse E op de vijfde plaats met 30 punten uit 18 duels.

Verre van compleet DSC '65 onderuit

Een verre van compleet DSC ’65 verloor zondagmiddag met 5-0 van Titan. De nederlaag voor de ploeg van Richard Nieborg was terecht, maar wel geflatteerd.

Vlak voor de openingstreffer verzwikte keeper Dennis Schiphorst Haalweide zijn enkel en bleek niet meer in goede doen om - vlak voor rust - de inzet van Harmjan Moesker te keren. Aan de andere kant had Thomas Meppelink pech dat zijn inzet op de lat belandde.

Doelman Schiphorst Haalweide bleek in de rust niet verder te kunnen spelen. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door gelegenheidsdoelman Thomas Meppelink.

DSC ’65 kwam in de tweede helft steeds verder onder druk. In de 55e minuut tekende Harmjan Moesker voor de 2-0. Jos Smit zette vervolgens de 3-0 en 4-0 op het scorebord. Het slotakkoord was voor Rowan Meijering. DSC ’65 staat op de tiende plaats met 19 punten uit 18 wedstrijden.

VIOS (O) levert puike prestatie tegen KSC

VIOS (O) leverde een uitstekende prestatie door KSC in eigen huis met 0-3 klop te geven. Al binnen vier minuten kreeg VIOS (O) vanaf de strafschopstip de mogelijkheid om de score te openen, maar Jesper Mug wist het buitenkansje niet te verzilveren.

In de tiende minuut was het wel raak. Uit een corner van Jesper Mug kopte Gijs Loof bij de tweede paal de 0-1 tegen de touwen. Vlak voor rust kwamen de bezoekers uit Oosterhesselen niet eens onverdiend op 0-2. Guus Kok leverde de assist en Jepser Mug tekende voor de goal.

Het publiek zag een spannende en enerverende tweede helft, maar VIOS (O) hield knap stand. In de 85e minuut werd Guus Kok met twee keer en dus rood van het veld gezonden. Ook in ondertal bleef VIOS (O) gevaarlijk. In de slotfase werd het nog 0-3. Uit een verre ingooi van Gijs Loof zorgde invaller Jarno van Dalen met een geplaatste kopbal voor het passend slotakkoord.

In de aanloop naar de streekderby tegen Sweel was dat een mooie opsteker voor de ploeg van Alex Padding, die met de knappe zege ook afstand deed van de onderste regionen. VIOS (O) staat op de negende plaats met 21 punten uit 18 duels. KSC blijft vierde met 30 punten uit 18 duels.