Loopgroep Coevorden is vier gediplomeerde trainers rijker

Coevorden - Loopgroep Coevorden is drie gediplomeerde baanatletiektrainers en één looptrainer rijker. Henriët Pol, Theo Baks, Sebastiaan Pol en Martijn Croon hebben het afgelopen half jaar een opleiding gevolgd aan de atletiekacademie van de Atletiekunie (KNAU).

Onlangs ontving het viertal uit Coevorden het officiële bericht van de KNAU dat zowel het theorie- als praktijkgedeelte met goed gevolg is afgerond.

Henriët Pol

Henriët Pol is content met het feit dat ze nu op korte termijn zelfstandig training kan geven. Ze wil de Coevorder jeugd enthousiast maken voor de atletiek. "Ik wil ze graag inspireren en ze met plezier laten bewegen. Je ziet nu al dat de kinderen van Athletics Champs, ons nieuwe initiatief, heel erg enthousiast zijn. Ik vind het erg leuk om naar atletiek te kijken, het is een sport met zoveel disciplines. De leukste onderdelen van atletiek zijn voor mij hoog- en verspringen en het hordelopen."

Henriët Pol is sinds 2017 gestart met hardlopen. Na een aantal lokale wedstrijden in 2017 heeft ze vorig jaar onder meer aan de Dam tot Dam loop, de halve Marathon van Amsterdam en de Zevenheuvelenloop van Nijmegen deelgenomen. "Erg leuk om aan deze landelijk bekende evenementen deel te nemen."

Meer info over de trainers? Klik dan op www.loopgroepcoevorden.nl (klik op 'trainers').