Streekderby Sleen-Raptim vroeg beslist

Coevorden / regio - De streekderby tussen Sleen en Raptim was zondagmiddag al vroeg beslist. De formatie uit Coevorden won met 1-4 van Sleen, dat al na vier minuten met tien man kwam te staan.

Eigenlijk was het qua spanning toen al gedaan, na de overtreding van Rogier Koops. Hij vloerde in de 4e minuut de doorgebroken Kay Ambergen en werd met rood van het veld gezonden. Raptim profiteerde optimaal van het ondertal en kwam na ruim 20 minuten op voorsprong: Sven Meiringh werkte de bal in het doel na een mooie pass van Danny Bos.

In de 35e min kwam Sleen met negen man te staan. Na veelvuldig commentaar op arbiter De Haas kreeg Arjan Goeree zijn tweede gele kaart en zag dus rood. De gemoederen raakten kort daarna verhit en de leidsman besloot vervolgens tot een tijdelijke staking. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd weer hervat. Vlak voor rust verdubbelde Raptim via Kay Ambergen de marge: 0-2.

In ondertal was Sleen niet meer bij machte om het de formatie van Jan Wielink nog lastig te maken. In de 52e minuut kwamen de Coevordenaren op 0-3 door een doelpunt van Danny Bos en in de 66e minuut scoorde André Sewuster de 0-4. Mahad Abdi deed in de slotfase namens Sleen nog wel iets terug, maar de wedstrijd was toen al lang en breed gespeeld.

Raptim staat in de 3e klasse C op de vierde plaats met 32 punten uit 18 duels.

Dalen wint nipt van Ruinen

Dalen heeft de 0-1 zege bij Protos een goed vervolg gegeven. De ploeg van Bert Doldersum versloeg Ruinen op ‘t Grootveld met 2-1. Dalen speelde een puike eerste helft. Tijmen Venhorst opende al vroeg in de wedstrijd de score, maar nog voor rust kwamen de  bezoekers uit Ruinen – tegen de verhouding in - door een doelpunt van Elmar van Belkum op gelijke hoogte. Hij profitreede optmaal van een verdedigingsfout aan de zijde van Dalen.

In de levendige tweede helft, met veel strijd en met een hoofdrol voor de beide doelmannen, waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. De wedstrijd leek in een remise te eindigen, maar Dalen trok uiteindelijk toch nog verdiend aan het langste eind. Met een formidabel afstandsschot van zeker dertig meter liet routinier Nick Schuiling doelman Marnick Pinxterhuis volstrekt kansloos: 2-1.

Dalen blijft vijfde met 31 punten uit 18 duels. 

Protos kan WKE ’16 niet bijbenen

Protos was zondagmiddag een maatje te klein voor koploper WKE ’16. De ploeg van Roeland Kwint verloor op sportpark Grote Geert in Emmen met 5-0.

Het eerste kwartier ging het nog gelijk op, maar daarna nam WKE '16 de regie stevig in handen. Na ruim een halfuur spelen kwam WKE’16 op voorsprong: Ferdy Poelman punterde de bal, na een flitsende aanval, langs Protos-doelman Bakker. Een fractie later zag Lorenzo Hindriks zijn afstandsschot via de paal het veld weer inkomen. Protos had het voorin moeilijk en wist zich voor rust nauwelijks kansen te creëren.

In de beginfase van de tweede helft werd Henk Bakker vrijgespeeld en bracht de Emmenaren met een geplaatste bal op 2-0. In de 55ste minuut was Michel Overweg nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar de bal belandde op de lat.

WKE ’16 bleef de bovenliggende partij en met nog een kwartier op de klok zorgde Freddy Poelman voor de beslissing in de wedstrijd: 3-0. In de slotfase tekenden Henk Bakker en opnieuw Freddy Poelman voor de 5-0 eindstand.

Protos staat op de zevende plaats met 28 punten uit 20 duels.