Germanicus boekt zwaarbevochten zege op Sc Erica

Coevorden - Germanicus boekte zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning op het laaggeplaatste SC Erica.

De formatie van trainer-coach Eric Prins begon nog wel erg sterk aan het duel. In de tiende minuut kon het legioen al juichen: een mooie combinatie werd door Niels Haandrikman op fraaie wijze afgerond. Na de 1-0 had Germanicus moeten doordrukken, maar ondanks een mooie kans voor Nance Hoogeveen werd de voorsprong niet vergroot.

Hierna verslapte Germanicus en na slecht verdedigen aan de linkerkant werd het uit het niets 1-1 door Sebastian Kroezen. Dat was ook de ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Germanicus niet goed uit de startblokken. Na een fout kwamen de bezoekers uit Erica niet eens onverdiend op 1-2 door een goal van Rick Tubben. Trainer Prins probeerde met een driedubbele wissel het tij te keren: Haandrikman, Tijsma en Kain Hoogeveen verlieten het speelveld en Greve, Meertens en Soppe waren hun vervangers.

Germanicus ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en dat had succes. Marco Cremer wist dankzij een sterk offensief de 2-2 aan te tekenen. In de laatste minuut werd het nog mooier voor de geel-zwarten: Pim van der Veen zette de 3-2 op het scorebord en zo bleven de drie punten op De Pampert. Op basis van inzet wist Germanicus de zege tegen de rode lantaarndrager over de streep te trekken. Uitblinkers aan de zijde van de Coevordenaren waren de J019-spelers Gutama Abadinsa en Devon Smit.

Germanicus staat in de 2e klasse L op de  zevende plaats met 32 punten uit 19 duels.