FOTO's: Emmen beleeft zonovergoten 4 mijl

Emmen - In Emmen werd zondag voor de vierde keer op rij de 4 mijl gehouden. De weersomstandigheden waren deze keer zowel voor de lopers als de bezoekers geweldig.

Nieuw aan de 4 mijl was dat men ook kon deelnemen aan de 8 mijl. Ging de 4 mijl van start in de Hondsrugtunnel. De deelnemers aan de 8 mijl gingen van start in Emmen-Zuid.

Langs het parcours stonden er meerdere acts op het programma. Zoals de dansers van MK Beats Dansstudio. Daarnaast werden twee dj-bussen ingezet van Adevents Entertainment om de hardlopers op te peppen. Op het Raadhuisplein stonden Ka'S Design met een live graffiti act een kunstwerk te maken.

Muziekvereniging De Bazuin Schoonebeek stond met een hele malletband met slagwerkers langs het parcours. En last but not least staat de alternatieve percussieband Klabats uit Oosterhesselen klaar om een spetterende show te geven tijdens de run.

Opbrengt voor A21

De opbrengst van de 4 mijl ging deze keer naar de campagne van A21. Deze organisatie zet zich in tegen mensenhandel. Mensenhandel zorgt voor de groei van georganiseerde misdaad. Het vermindert kwaliteit van leven, veiligheid en de basisbehoeften van de mensheid. Het is volgens de organisatie de snelst groeiende misdaad ter wereld.