Aannemer start maandag 13 mei met aanleg glasvezel

Coevorden / regio - “Het is niet ondenkbaar dat de aanleg van glasvezel start met 50 procent in plaats van met de vereiste 40 procent", aldus voorzitter Jaap Ruiter van Stichting Glasvezel Zuidenveld.

“We zijn natuurlijk heel erg blij met en ook heel trots op dit percentage. Dat hebben onze vrijwilligers toch maar mooi bereikt! Stichting Glasvezel Zuidenveld krijgt nog steeds abonnementen binnen", vertelt Ruiter.

Ruiter: "Afgelopen week was het eerste werkoverleg met de aannemer. Die is deze week al begonnen met de voorbereidingen en de feitelijke werkzaamheden starten maandag13 mei. Uiteraard maken we nog een datum bekend  voor een feestelijk moment waarop de eerste schop in de grond gaat.”

Waar de aanleg zou starten, was lang onduidelijk. Velen veronderstelden dat de plaats waar de meeste abonnementen afgenomen waren de gelukkige zou zijn. “Dat is niet het geval”, verklaart Ruiter. “De aannemer blijkt te moeten beginnen op een plek waar we meteen ook kunnen inkoppelen op het landelijke netwerk. Dat internet van ons moet immers wel ergens vandaan komen. Daarom starten we in het gebied bij Geesbrug.”

Hoe het project verder uitgerold zal worden, komt binnenkort op de website te staan, vertelt Ruiter. “Grofweg loopt de route als volgt: eerst dus Geesbrug, Gees, Zwinderen en Oosterhesselen, dan omlaag en boven Coevorden langs naar Dalen, Stieltjeskanaal en zo verder tegen de klok in”, legt hij uit. Er komen nog informatieavonden waarop praktische informatie over de aanleg gegeven wordt.