Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Welpjes Zuna en Kimani voor het eerst te zien

Deze week kan ik er niet omheen: de twee leeuwenwelpen van Wildlands. Eind januari werden de twee geboren in het kraamhok van Serenga. Beiden bleken vrouwtjes en kregen de namen Zuna en Kimani mee.

 De welpen verbleven de eerste weken na de geboorte veilig met hun moeder in dit afgezonderde kraamhok. Gelukkig voor ons en de bezoekers waren ze al die tijd wel via een livestream te bekijken! Maar niets is leuker om ze in het echt te zien en inmiddels zijn de twee groot en sterk genoeg om met de troep mee naar buiten te gaan.

Zaterdag was dat zover! Gelukkig werkte het weer mee en leek het een stralende lentedag te worden. Speciaal voor de abonnementhouders, onze Kinderraad en de media ging de poort naar Serenga al om 9 uur open. Met zijn allen werd er afgeteld. De schuif van het leeuwenverblijf ging open en daar renden de volwassen leeuwen naar buiten! Die gingen direct op het vlees af dat voor ze was klaar gelegd.

Maar de welpjes….? Die lieten ons nog in spanning! Blijkbaar waren ze zo geschrokken van het opengaan van de schuif en wegrennen van de grote leeuwen, dat ze het nog niet direct aandurfden om achter moederleeuw Tia aan te gaan. Maar na zo’n tien minuten ging zij de twee welpen halen. Eerst keken ze schoorvoetend om het hoekje, niet veel later liepen ze door het verblijf alsof ze dat altijd al hadden gedaan. Heerlijk om te zien!

Ook leuk om te zien, voor mij dan, waren de reacties van het aanwezige publiek. De ooh’s en aah’s waren veelvuldig te horen. Naast mij stond de aanwezige media, die fantastische beelden konden maken. En ook de Kinderraad van Advies had een ere-plek. Zij hebben tenslotte de naam Kimani uitgekozen! Alle tien de Kinderraadsleden waren ze diep onder de indruk. Niet alleen erg schattig om die twee kleine welpen dapper op avontuur te zien gaan, maar ook het gedrag van de grote leeuwen.

Moederleeuw hield de kleintjes voortdurend in de gaten, maar ook de zussen bleven in de buurt. Om af en toe eens zachtjes met zo’n grote poot uit te halen naar de kleintjes of voor een knuffel, een likje of een neusje om ze de goede kant op te sturen!