For I Am King komt als headliner naar MFC’s Metal May-Hem

Coevorden - De Amsterdamse melodic metalband For I Am King voert de komende editie van MFC’s Metal May-Hem aan. Dit indoorfestival op zaterdag 15 juni, in dit geval gedoopt tot ‘hot as hell summer edition’, belooft dit jaar werkelijk heet te worden.

Andere bands die al bekend waren zijn; Indrid Cold, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah, Hedonist (België), Troops of Doom en Craneium - laatstgenoemde afkomstig uit Finland.

For I Am King maakt recht-toe-recht-aan Gothenburg melodic metal met een modern Amerikaans randje. Dit dankzij goed riff- en soleerwerk van beide gitaristen een bassist die tekeer kan gaan als een waanzinnige, strakke drumpartijen en de brute vocalen van frontvrouw Alma, die eenmaal op het podium, de huid van je botten screamt. Naast invloeden van bands zoals; Kill Switch Engage, As I Lay Dying, Heaven Shall Burn en At the Gates zijn er ook duidelijk elementen terug te horen die doen denken aan Meshuggah, Arch Enemy en In Flames. Met optredens op de festivals, Jera On Air, Dokk’em Open Air en Wacken Open Air die nog in het verschiet liggen bewijzen ze dat ze nog lang niet klaar zijn. Ondanks het groeiende succes lijkt de gehele band met alle voeten op de aarde te blijven staan, maar tijdens MFC’s Metal May-Hem vliegen ze over het podium van het Metal Front Coevorden.

De deuren gaan 15 juni om 15.00 uur open. De eerste band start om 15.30 uur. De entreeprijs bedraagt 15 euro. Clubleden betalen 10 euro. MFC houdt geen voorverkoop. Pinnen aan de kassa is niet mogelijk.

Meer informatie: www.mfcweb.nl