Excelsior en Female Voices treden samen op in Coevorden

Coevorden - Het Fanfareorkest van Excelsior uit Oosterhesselen geeft zaterdagavond 13 april een concert in de hervormde kerk in Coevorden. Het koor Female Voices verleent medewerking. Excelsior bestaat maar liefst honderd jaar en viert dat met vele activiteiten.

Excelsior’s fanfareorkest staat sinds november vorig jaar onder leiding van dirigent Pieter Bosma en op zaterdag 13 april is dit eerste concert onder zijn leiding. Pieter is een veelzijdige jonge dirigent die naast blaasorkesten ook koren onder zijn hoede heeft. In 2017 dirigeerde hij zijn eerste opera, dit jaar volgt La Traviata van Verdi als tweede opera.

De afgelopen tijd heeft hij met het fanfareorkest van Excelsior gewerkt aan een afwisselend programma. Zo staan onder andere een prachtig koraal, een snelle mars, wat lichte muziek en 'Call of the Cossacks' op het programma. Centraal staat 'Fleodrodum  van Eric Swiggers, eigentijdse muziek bestaande uit vier delen.

Het koor Female Voices zingt a capella en heeft twee- tot vijfstemmige liederen op haar repertoire. Op het programma staan gospels en daarnaast lichte, klassieke, wereld- en popmuziek.

Toegangskaarten à 10 euro zijn te koop bij leden van Excelsior en bij drogisterij Koopman in Oosterhesselen. Op de avond zelf zijn kaarten in de kerk te koop. De deuren van de kerk zijn vanaf 19.30 uur open. Het concert begint om 20.00 uur.